Svenska
Blog

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #20-11

Skrivet av Leorio den 2 juni 2019 kl 17:08

20. My-Otome (TV, 2005)
Uppföljaren eller spin-offen eller remaken eller den alternativa versionen... eller vad det nu är av My-Hime. Inte riktigt lika stark som originalet, men grym underhållning om man gillar fantasy, kärleksförvecklingar och magiska flickor.

19. Rurouni Kenshin: Trust & Betrayal (OAV, 1999)
Rurouni Kenshin tv-serien är bitvis väldigt bra men också otroligt ojämn. Den här miniserien träffar som en knytnäve i magen.

18. Neon Genesis Evangelion (TV, 1995)
Egentligen är den här underbara robotserien en stor bluff som låtsas vara betydligt djupare än vad den egentligen är, men som alla som spelat poker vet så måste man ibland bluffa för att dra hem hela potten.

17. Gamers (TV, 2017)
Fantastiskt underhållande serie som mer handlar om relationer och kärlek än vad den handlar om tv-spel, men är man insatt i tv-spelsvärlden så får man massor ut massor av extra skoj av alla referenser till spelens värld.

16. Scrapped Princess (TV, 2003)

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #20-11

En utmärkt fantasyserie som fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Borde räknas som en klassiker, för här bjuds vi på klassisk fantasyunderhållning från första avsnittet till det sista. Lyckas till och med leverera ett riktigt minnesvärt slut!

15. Gunbuster (OAV, 1988)
Stilbildande miniserie om två tjejer som utbildas till ett ovanligt spektakulärt rymduppdrag. Se till att få tag i den oklippta versionen så du inte missar animehistoriens bästa nakenscen!

14. Cowboy Bebop (TV, 1998)
Ja, den är precis lika överväldigande och underhållande som alla säger. Är på många sätt oöverträffad inom sin genre. Avsnitt 20 är det bästa avsnittet av en anime någonsin och slutet glömmer vi heller inte.

13. Rumbling Hearts (TV, 2003)
En romantisk serie om två tjejer och en kille som inte tar vägen dit du tror att den ska ta vägen. Betydligt mer känslosam och omskakade än de flesta andra tv-serier.

12. Video Girl Ai (OAV, 1992)
Kan man verkligen förvandla en manga i femton böcker till en miniserie på sex avsnitt? Video Girl Ai visar att det går alldeles utmärkt! Närmast perfekt berättelse där den enda skamfläcken är den usla engelska översättningen.

11. My-HiME (TV, 2004)
Många animes bygger på animeklichéer och animetroper. My-Hime slår alla på näsan genom att inkludera SAMTLIGA animeklichéer någonsin och dessutom dra alltihopa till sin logiska slutsats. Omtumlande upplevelse.

HQ