Svenska
Blog

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #30-21

Skrivet av Leorio den 31 maj 2019 kl 18:55

30. Princess Tutu (TV, 2002)
En anka förvandlas till en mänsklig balettdansande flicka som förvandlas till en superhjälte. Hängde du med? En otroligt fin och känslosam serie som lyckades lansera balett som något riktigt cool och som är stolt över hur många gånger storyn lyckas slå knut på sig själv.

29. Om du lyssnar noga (Film, 1995)
En av de bästa berättelserna om ung kärlek. En på många sätt oöverträffad historia om gränsen mellan vardagen och fantasins värld. Stort plus för den supercoola katten! Eller snarare katterna...

28. Eldflugornas Grav (Film, 1988)
Fäller du inte ett par tårar till den här filmen har du förmodligen ett hjärta av sten. Gör så ont att man inte gärna ser den en andra gång.

27. Nausicaä från Vindarnas dal (Film, 1984)
Egentligen är det en orimlig uppgift att försöka rangordna Ghiblis filmer, men stämningen, hjältinnan och de obevekliga monstren gör det här till en av de bästa.

26. Sailor Moon R: The Movie (Film, 1993)
Fullständigt fenomenal film som lyckas destillera precis allt som är underbart med Sailor Moon på en dryg timme.

25. Elfen Lied (TV, 2004)
Våldsscenerna i den här serien är säkerligen för mycket för många tittare, men blandningen av ultravåld och vardagsliv har sällan gjorts bättre än här.

24. Macross (TV, 1982)

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #30-21

Ett av de mest klassiska rymdäventyren som hjälpte till att göra anime populärt i väst som en del av Robotech-serien. Vare sig man ser på originalet eller Robotech-versionen så är det fortfarande grym underhållning.

23. Kokoro Connect (TV, 2014)
Fem ungdomar byter kroppar med varandra, med den förväntade kalabaliken som följer. Mitt i alla skojiga vändningar vågar den också vara seriös och allvarlig. Skildrar sex och sexualitet på ett föredömligt sätt.

22. Please Save My Earth (OAV, 1993)
Otroligt stämningsfull miniserie som man definitivt inte ska avslöja handlingen på för de som inte sett den. Bjuder på fler spännande vändningar på sex avsnitt än de flesta tv-serier som rullat i flera år.

21. Spirited Away (Film, 2001)
Förmodligen den bästa filmen om badhus, häxor och grisar som gjorts. Har man aldrig tittat på anime förut kan det vara en bra idé att börja här.

HQ