Svenska
Blog
Det nördigaste jag har gjort

Det nördigaste jag har gjort

Skrivet av Legacy den 23 juni 2022 kl 13:44

Det hände tillslut. Det som jag lågmält har drömt om sedan '99. Det som har fått det att kittla till i mellangärdet varje gång jag tänkt på det.

En egen ljussabel av hög kvalité. Jag har aldrig riktigt kunnat ta steget att öppna plånboken och tömma den på något så onödigt. Men jag är en fullvuxen man nu (med barnasinnet kvar, uppenbarligen) och jag gör vad jag vill med mina hårt ihopskrapade slantar.

En replika av Obi-Wan Kenobis lightsaber från Hasbros Black Series fick det bli, som lämpligt nog fanns tillgänglig för beställning nu i och med den igår avslutande delen av Kenobi-serien. Mitt favoritsvärdfäste genom Star Wars-historien och den ska få stå som prydnad i mitt hemmakontor. Men inte före jag svingat runt med den både en och två gånger och irriterat frun med lite för många klassiska citat såsom "Hello there", "So uncivilized", "I have a bad feeling about this" och kanske vid ett snabbt förbipasserande gräl: "You were right about one thing. The negotiations were short".

I januari ska den vara här. Kanske glömmer jag av att jag ens beställt den innan dess.

En liten snabb anekdot: Som liten grabb trodde jag att svärden hette "Life saver", för Jedi ju använde de för att rädda och skydda liv. Övertalade till och med en vän att de hette så när vännen själv trodde de kallades något så dumt som "lightsaber", har du hört så fånigt.

HQ