Svenska
Blog
Picard X6

Picard X6

Skrivet av Legacy den 5 juni 2022 kl 14:52

Star Trek: The Next Generation är briljant. Jag älskar det. Det är lika bra som att trycka i sig diverse friterade kycklingdelar med pommes och någon go dipp. Balsam för själen, as it were. Rent objektivt så är det väl visserligen lite långdraget med sina sju säsonger där majoriteten av avsnitten står på egna ben och karaktärsutveckligen går väldigt långtsamt. Men nostalgin, det vettiga manuset, utopin som är Enterprise och den helt otroligt vackra sci-fi-inredningen övervinner det mesta.

Jag började kolla om allt (inklusive filmerna som jag aldrig tidigare sett) när Star Trek: Picard släpptes. Det vill säga

Star Trek: The Next Generation

Star Trek: Generations

Star Trek: First Contact

Star Trek: Insurrection

Star Trek: Nemesis

Och äntligen, Star Trek: Picard, där jag nu precis påbörjat säsong 2. Alltså sex filmer och serier om och kring Picard. Och den är riktigt bra, Star Trek: Picard, alltså. Jag är väl ingen fullblodad Trekkie egentligen. Jag har aldrig sett originalserien mer än ett par avsnitt, och övriga serier har inte intresserat mig så värst. Och jag gillar dessutom JJ Abrams nytolkningar som var och varannan riktig Trekkie säkerligen avskyr.

Men, Picard... Det är bland det bästa Star Trek har att erbjuda. Serien känns som en perfekt blandning mellan The Next Generation och JJ Abrams nyare actioncentrifierade filmer. Och det blir en kalaskul resa. Säsong 2 har börjat svagare än den första säsongen som jag tycker kunde ha avslutat Picards resa. Varför är lätt att förstå om man ser hela första säsongen, utan att jag avslöjar för mycket.

HQ