Svenska
Allsvenskan är en suverän liga

Allsvenskan är en suverän liga

Skrivet av Lanky den 15 augusti 2007 kl 14:56

"Vem bryr sig svensk fotboll?" och "Allsvenskan är ju värsta Kalle Anka-ligan ju!" är saker som inte är ovanliga att få höra när man berättar om sitt stora intresse. Att det ständigt ska spottas på något man engagerar sig så mycket i är inte roligt kan jag tala om, vi alla vet att spelmässigt så är det skit men det måste väl finnas andra sätt att mäta kvalitén på en liga?

Passion. Att stå upp för sitt lag. Att finnas där i vått och i torrt, i med- och motgång. Lägga ner kropp och själv för att stöda sitt fotbollslag. Det är passion för mig. "Men spanska ligan är ju såå mycket bättre!" Jag vet inte hur det är med dig, men jag har i alla fall inte Camp Nou runt hörnet. Meningen med Allsvenskan är inte att man ska se den på tv, den ska upplevas på plats. Om man följer ett utländskt lag kan man aldrig få samma samhörighet och gemenskap som man får när man stöder ett lag i sitt närområde. Dessutom har vi har en jämnhet av sällan skådat slag. Hur kul är det i de stora ligorna då alla lag utom två är avhängda när halva serien är spelad? Inte speciellt. Här kan alla vinna, vare sig du bor i Stockholm, Gävle eller någon annan del av landet.

Så nästa gång ditt lokala lag ska spela, droppa den negativa attityden, ta dig dit och låt dig dras med av stämningen. Vi har inte världens bästa fotboll, men vad gör det när spänningen alltid är på topp?

HQ