Svenska

Hozier - konstigt namn, grym artist.

Skrivet av Ladasta den 2 december 2014 kl 15:16

Det händer allt för sällan nuförtiden att jag fastnar för en artist eller ett album. Men för typ tre veckor sen hände det och jag har ingen aning om hur många gånger jag lyssnat på det där stackars albumet nu.

Första låten jag hörde hette Take me to Church. Då hade jag aldrig hört talas om pojken. Men låten hade 54 miljoner spelningar på Spotify ändå. Tre veckor senare ytterligare 20 millar. Det känns märkligt för jag tycker inte det känns som en låt som borde vara så populär. Visst, jag tycker den är asbra men sällan att resten av världen skulle tycka som jag.

Albumet har ytterligare minst 6 låtar som är riktigt bra och på nått sätt lyckas jag aldrig tröttna. Musiken är väldigt dynamisk, låter superbt, och han sjunger fläckfritt. Texterna är också vettiga, även om jag föll för den mest banala "Someone new" först. Nu så här 300 spelningar känns den som en av de svagare på albumet.

Testa och lyssna om ni gillar bluesig, bitvis svängig soul och r'n'b med inslag av akustisk gitarr. Typ så, jag har ingen aning. Bra är det iaf.

http://open.spotify.com/album/7HW03Zew4rnOhy5uwskRSz

HQ