Svenska
Gymnasiet.

Gymnasiet.

Hejsan gubbs och brudar! Var ett tag sedan jag skrev något här i min GRblogg men om ni finner er själva ensamma en kväll som denna får ni gärna ta er tid att läsa igenom inlägget som följer.

Gymnasiet. Vad ska jag säga? Det är pest just nu. "Pest och pina" är ett ordspråk som beskriver det jag känner kring skolan just nu. Jag vet inte varför jag går dit längre. Om poängen var att jag skulle lära mig något hade väl lärarna faktiskt försökt lära ut något nytt, eller?

Tredje året på det beteendeinriktade samhällsprogrammet är ingen höjdare. 80% är trist repetition av kurser som redan är avklarade och resten är de kurser vi valt själva genom ett "individuellt val" som det så vackert kallas. Någonstans känner jag att alla ämnen kolliderar... Lärarna går igenom samma saker dagarna i ända och det är aldrig så att jag går hem en dag och känner mig upplyft med en känsla av generellt ökad kunskap inom något.

Jag är väl något av en tänkare trots allt. Tankar kring allt eller inget fyller enorma tidsluckor i mitt liv vilket ofta resulterar i att jag redan dragit de slutsatser vi bör dra i senare kurser i de första kurserna vi har gällande ämnet. Att alla beteenderelaterade ämnen gäller i princip samma sak på gymnasial nivå gör det inte heller bättre då jag verkligen känner att jag inte får ut något av en ny kurs, ett nytt ämne...en ny dag.

Gymnasiet är i allmänhet alldeles för generellt för att mitt intresse ska kunna hållas vaket. Jag förstår verkligen vad lärarverket och allt vad det heter försöker åstadkomma. Den gymnasiala utbildningen gör oss redo för samhället, allmänbildar oss, vilket man utan tvekan behöver. Men för mig och säkerligen många andra personer räcker inte detta. Det är förbannat trist.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med den här texten förutom att jag inte förstår hur Janne Björklund och hans gäng kunde dra slutsatsen att mindre valmöjligheter för gymnasieeleverna kunde vara en bra idé. Ojoj.

Om du som läsare mot all förmodan tagit dig hit önskar jag dig en mysig kväll. Du som endast ville se hur denna märkliga text avslutades önskas även du en härlig torsdagskväll.

Haido.

HQ