Ikväll blir det KASSLER till middag. Finns det något smarrigare att pressa in i sin glapptrut än en tokigt mustig KASSLER med paprikasauce och haricot verts?
Denna briljanta rätt är nog den som äts mest i det Krysslådska hushållet. När jag får finbesök bjuder jag ofta på denna svulstiga überrätt och reaktionerna brukar variera allt ifrån att de rusar upp i vildsint förtjusning till att de sätter sig ner och tjutlipar i högljudd falsett eller blir kroniskt överglad!
Det är viktigt att köttet ska vara 100 % KASSLER och inge stygg-kassler från Eldorado med alla möjliga tillsatser. Jag brukar pretto-beställa KASSLER direkt från min lokala slaktare då jag har kontakter i slaktbranschen och får köttet hemkört direkt till dörren - en förmån som jag erhållit i och med min karriär som tung pretto-bloggare på GR.
Här är mina egna tips på hur du fixar en rysligt smaskig och lättlagad KASSLER.
För fyra personer behöver du:
16 kg potatis
Paprikasauce
1 grön mango
1 skrynklig selleri
1 vitlöksklyfta
1/2 msk levertran
1 liter joltcola (eller motsvarande mängd cubacola)
1/2 dl nötcreme
En halv låda tigerskott
2 gröna paprika
salt och peppar
1 kruka tulpaner
KASSLER
ca 3kg KASSLER
1/2 msk fiskolja
Tillbehör
150 g haricots verts
Så här gör du:
Stormkoka potatisen tills allt vatten är borta.
Paprikasauce:
Hacka lök i köket. Strimla paprikan, mangon och sellerin i finfina bitar. Fräs dem i en stekpanna!
Tillsätt smulad nötcreme, vatten och joltcola. Låt det sjuda. Få en explosiv och rökig touch genom att kasta ner ett par tigerskott och smaksätt med salt och peppar.
KASSLER: Strimla KASSLERN och stek dem i en stekpanna tills den har en gyllenbrun färg.
Tillbehör: Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter.
Klart att servera! Ät upp din nörd!