Svenska
Blog
Frisbee-golf - En sport för RIKTIGA män!

Frisbee-golf - En sport för RIKTIGA män!

Det finns en sport som kräver en rejäl machomuskel-he-man-kille för att utöva. Den kallas frisbee-golf och går ut på att kasta en liten rund plastgrej så långt man bara kan med sikte mot en korg som står ute i skogen nånstans.

Sporten har blivit på modet de senaste åren efter att ha legat i dvala i typ två decennier. Nu ska plötsligt alla utöva den och marknaden för dessa frisbees har bokstavligen exploderat!

Jag har börjat utöva denna sanslöst mustiga toksport på hobbynivå och tycker faktiskt att den kan vara ganska avkopplande! Frisbee-golf är dessutom billigt i jämförelse med vanlig golf.

För att spela frisbee-golf behöver man egentligen bara en bra midrange-frisbee som nybörjare, men vill man känna sig lite tuffare och proffsigare kan man också köpa ett nybörjar-kit som innehåller en putter, en midrange och en fairway driver.
Många "wannabees" köper en distancedriver, som oftast brukar vara mycket svårkastade i jämförelse med midrange och fairwaydrivers, eftersom det låter häftigare och i tron om att de kommer kasta riktigt långt. Vanligtvis blir det dock precis tvärtom och frisbeen hamnar på sniskan uti ruffen istället.

En nackdel som jag upplever med många banor är att de oftast är för lätta och för enformiga. Det finns även för många par 3-banor och för lite utvecklingspotential. Med fler par 4-banor, par 5-banor eller trick-/specialbanor så skulle en runda kunna bli mer utmanande och rolig att gå. Så det rekommenderar jag alla banläggare ute i landet att tänka på!

Avslutningsvis vill jag uppmana er att prova på denna sport. Det är en lugn och stilla hobby som även den klenaste lilla "gamerdude" kan spela utan att oroa sig för att kasta tillräckligt långt eftersom sporten är mer teknikinriktad än styrkeinriktad.

Seså! Ut och kasta din nörd!

HQ