Svenska
Dagens Tips - Avengers: Age of Ultron

Dagens Tips - Avengers: Age of Ultron

Inte fullt lika bra och helgjuten som den första filmen, men likväl en förbaskat underhållande actionfest som fortfarande har vett nog att fokusera på karaktärer och relationerna mellan dessa framför att enbart erbjuda högljutt dunder och brak. Avengers: Age of Ultron är alltså väldigt värd att besöka biografen för i helgen.

Jag älskar verkligen sättet som Joss Whedon regisserar dessa bjässar till storfilmer på. Han vet att man inte enbart kan fokusera på det stora och bombastiska utan man behöver ha det där lilla och mänskliga för att få folk intresserade till att börja med. Visst, inledningsvis dyker man upp på bion för löftet om full jävlaranamma utan krusiduller (säger bara HULKBUSTER-SEKVENSEN) men man stannar för de livliga och fylliga karaktärsporträtten. Att man slipper de hjärndöda actionkaraktärerna som förpestar jordens befolkning genom filmer som Transformers: Age of Extinction är väldigt uppfriskande. Man behöver alltså inte vara tvärdum för att vara en fenomenal sommarblockbuster.

Men även Age of Ultron har sina fläckar. Bland annat känns syskonen Maximoff (Scarlet Witch och Quicksilver) rätt anonyma och intetsägande ända tills filmens absolut sista akt och James Spaders Ultron, trots den där supersexiga rösten, känns rätt obalanserad och otrolig då han ska gå mellan hotfull och "skojig" om vartannat. Hotfull är för övrigt the way to go i mitt tycke.

Men Avengers: Age of Ultron går trots det ut på topp och visar hur en suverän blockbuster, samt superhjältfilm, ska vara. Jag längtar redan nu efter nästa styrkeprov från Johansson, Ruffalo, Downey Jr och de andra hämnarna. För det kan väl inte bli dåligt? Eller?

Trevlig helg med dig!

Har du sett Avengers: Age of Ultron? Vad tycker du om den?

HQ