Nu är helgen äntligen här och när du slår dig ner för att tjolla in Daredevil (som visst börjat riktigt bra enligt en kollega), ta ikapp i Game of Thrones (två dagar kvar!), spela Bloodborne eller bara njuta av lugnet som helgen medför så borde du pröva på dessa urgoda svampfyllda cannellonis. Lätta att göra och jättegoda att äta. Win-win så att säga.
Du behöver det här:
250 g färska pastaplattor (typ sex stycken)
2 dl riven parmesanost
Fyllning:
250 g champinjoner
1 st finhackad gul lök
2 st pressad vitlöksklyfta
1 msk smör
2 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja
Sås:
500 g krossade tomater
370 g krossade tomater (smaksatt med chili)
1 st finriven grönsaksbuljongtärning
2 st pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
Gör sedan så här:
* Stek svamp, lök och vitlök i smör, cirka fem minuter. Salta, peppra och rör om emellanåt.
* Bred ut creme fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persiljan i svampen och fördela röran ovanpå pastaplattorna. Rulla sedan ihop dem och lägg de fina rullarna i en ugnsform med skarven nedåt.
* Gör sedan såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna till just såsen i en bunke. Häll sedan detta över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugn, cirka 20 minuter i 200 grader. Ät därefter tills du skäms.
Jag hoppas verkligen det ska smaka och att du får dig en superb helg. Se till att läs min lilla hyllning till Adelbert Steiner med innan du går in i fredagskoma. Den lilla texten hittar du på den här länken.
Trevlig helg!