Svenska
Blog

Min todo-lista inför semestern

Skrivet av Jonas den 9 juli 2021 kl 02:28

Fredag eftermiddag gör jag inte bara helg, utan jag påbörjar även min semester. Jag har på samma gång både mycket och lite planer sedan en längre resa gått i stöpet på grund av pandemi (som förra veckan visade sig skulle ha varit OK men då hade allt automatiskt avbokats). Men jag har även en sambo som fyller 40 år, fjällvandringar planerade, ett Gekås-besök spikat, ett tänkt besök i Karlskrona och så har jag tänkt hälsa på lite släkt.

Semestern är dock också den tid då jag brukar passa på att ta ikapp sådant jag inte riktigt hunnit med, och som vanligt finns en todo-lista. Såhär ser den ut i år:

• Byta bil - Det är verkligen inget fel på vår Passat sedan, men sedan vi skaffade den har jag och sambon köpt en hund nummer två och för den som har tummen totalt mitt i handen känns det skönt att ha en nyare kärra. Lite vardagslyx liksom. Sannolikt blir det en ny diesel-Passat, denna gång med högre markfri gång, fortfarande fyrhjulsdrift, en kombi och med gott om finesser jag saknar. Alternativt kan det komma att bli en Audi A6 om en schysst objekt dyker upp.

• Läsa Sapiens - Redaktionsmedlemmar och läsare har sagt att jag måste läsa Yuval Noah Hararis bok Sapiens. Och så får det bli. Skönliteratur läser jag i princip aldrig, utan oftast biografier. Men den här gången satsar jag alltså på denna förmodade höjdare från hängmattan.

• Spela Ratchet & Clank: Rift Apart - Jag har alltid varit ett fan av Ratchet-spelen, men Rift Apart har jag ännu inte ens hunnit börja med. Det tänkte jag fixa under semesterna första dagar genom att rusa igenom vad som verkar vara den nya generationens läckraste spel hittills.

• Springa en halvmil om dagen - Lovar alltid mig själv att springa under somrarna och är ganska bra på att hålla det. Men bara ganska. Under semestern ska jag göra ett rejält ryck och så länge det inte vräker ner så ska jag avverka en halvmil om dagen i vårt sinnessjukt jobbiga elljusspår (våldsamt kuperat).

• Boka USA-resa till december - I år sticker jag och tanten till USA någon gång i december. Florida. Där väntar 25 plusgrader istället för snålblåst och mat jag verkligen älskar. Att sitta och planera en resa, plocka ut några hotell, välja resmål och så vidare tar sin lilla stund, men det är bland det roligaste jag vet.

• Spela The Ascent - Jag, tanten min och två fenomenalt trevliga Sundsvallare (jodå, de finns, trots att det ofta går rykten om det motsatta i Östersund) har sedan länge spikat att vi ska lira igenom svenska scifi-rollspelet The Ascent när det släpps den 29 juli. Och så kommer det att bli. Jag hoppas på runt en veckas regn ungefär dessa dagar,, tack på förhand vädergudarna.

Min todo-lista inför semestern

Ha en fenomenalt trevlig sommar alla läsare! Vi hörs igen i augusti och berätta gärna om du tänkt göta något kul i kommentarsfältet 🌞🌴

HQ