Svenska
Blog

Regionslåsta filmer suger men Mortal Kombat-rullen var kanon

Skrivet av Jonas den 10 maj 2021 kl 01:58

Det här tramset med att släppa filmer till streaming-tjänster vid olika tillfällen, är ett gissel som verkligen, verkligen skulle behöva försvinna. Det är endast ett hinder för den som vill betala och göra rätt för sig, medan pirater enkelt kan slanga hem och kika.

Nåväl, att faktiskt se amerikanska streaming-tjänster i Sverige är sällan särskilt svårt med VPN-lösningar, där bland annat webbläsaren Opera har detta inbyggt. Ofta kan det dock strula med amerikansk adress, vilket jag dock har via ShopUSA. Nåväl, med det ur världen var det dags att begagna sig av alla sådana här tricks under helgen, för då var det äntligen dags för mig att kika Mortal Kombat-rullen tillsammans med min evige motståndare (och slagpåse) - kusin ZåRK.

Jag älskade det ostdrypande originalet, älskar serien och tycker rullens trailers och förhandsinformation lovat gott. Petter gav visserligen filmen betyget 4 av 10, men skrev innan på Skype till mig: "Du kommer älska MK dock."

Och jodå, jag ger Petter rätt. I sistnämnda fall. För visst sjutton älskade jag detta. Jag skulle absolut inte sätta några toppbetyg, men skulle jag påstå att jag hade tråkigt en enda sekund, hade jag ljugit å det grövsta. Istället satt jag och jublade, försökte gissa vilka kända repliker som skulle komma med, letade påskägg och och bara trivdes åt hur autentiskt det kändes nästan rakt igenom.

Bland bristerna hittar vi det faktum att huvudpersonen är en riktig torrboll (varför i hela friden stoppa in en karaktär ingen bryr sig om?), att Raidens ersättare saknar all form av pondus som åskgud och att den Mortal Kombat-turnering som gett spelet sitt namn överhuvudtaget inte ens gick av stapeln.

Nu ser jag redan fram emot uppföljaren. Förhoppningsvis blir den samma kärleksbrev till fansen som denna rulle och inte något i stil med det elände som följde efter filmen från 1995. Avslutar med att tipsa om att soundtracket finns på Spotify.

Regionslåsta filmer suger men Mortal Kombat-rullen var kanon

Vad tycker du om konceptet med regionslåsta filmer och Mortal Kombat (om du nu lyckats se den)?

HQ