Svenska
Blog

Nintendo borde banta sina grandiosa idéer ibland

Skrivet av Jonas den 7 maj 2021 kl 00:37

För några veckor sedan skrev jag en nyhet jag haft svårt att släppa i tanken. Det var skaparen av F-Zero som förklarade att det är osannolikt att det blir några fler spel i serien. Orsaken är att Nintendo tycker sig behöva en "a grand new idea" för att detta ska bli av.

Det här respekterar jag Nintendo fullt ut för, det har tagit dem långt, även om det lett till rejäla klavertramp som Wii U och nu senast Nintendo Labo. Men om man har detta som stressande huvudkudde, skulle jag rekommendera dem att byta. Jag älskar när spel tas i nya riktningar som när Zelda fick en levande och öppen värld i Breath of the Wild, Hur God of War förnyade konceptet eller hur Gears of War lanserades som Xcom-inspirerat äventyr i Gears Tactics.

Men det finns en nervös övertro att allt måste förnyas. Det är ju just detta som satt käppar i hjulet för Starfox och F-Zero som är två av de serier trogna Nintendo-fans sett mest fram emot. Om något har väl Starfox-fansen varit besvikna just för att Nintendo försökt förnya konceptet, och för F-Zero-fansen är det ännu värre. De har knappt fått något alls på snart två decennier.

Båda dessa serier är spel jag skulle älska att få se mer av, och det jag vill ha är ju det som var bra. Jag skulle betydligt hellre ta en rejäl remake av Starfox eller Starfox 64 än att få ett helt nytt spel med "a grand new idea". Och i fallet F-Zero gäller just detta i ännu högre grad. Varje gång jag spelar F-Zero-banorna i Mario Kart 8 Deluxe, inser jag hur genialiskt underhållande konceptet faktiskt är fortfarande, och önskar att jag fick fler samt köra dem med svärare.

Det är inte trasiga idéer som behöver förbättras. Det handlar om ett shoot 'em up och ett racingspel. Två av de mest grundläggande och lättbegripliga genrer vi har. Jag tror jag talar för de flesta av oss när jag säger att det skulle räcka med ett snarlikt gameplay och mycket bättre grafik, för att de flesta av oss faktiskt skulle vara mer än nöjda.

Nintendo borde banta sina grandiosa idéer ibland

Idag är Fox McCloud och Captain Falcon mest kända som Smash Bros-figurer. Det är hög tid att ändra på detta med värdiga uppföljare till Starfox och F-Zero utan "a grand new idea".

HQ