Svenska
Blog

Köp Tabasco Sriracha för tusan

Skrivet av Jonas den 30 november 2020 kl 04:10

Jag fullkomligen älskar amerikansk hotsauce. Inte sådana där rätt menlösa, larvigt starka historier - utan sådana som faktiskt smakar gott. Tre personliga favoriter jag alltid har hemma är Cholula (ett måste till stekta ägg eller hashbrowns), Franks RedHot (krävs till pytt i panna eller stekt skinka) samt vanlig Tabasco.

Sistnämnda är ofta onödigt dyr, men vanvettigt god. Blir jag småsugen på något om kvällarna, brukar jag ofta bara hacka lite gurka och blanda med Tabasco - så är det fest direkt. Till detta är jag också förtjust i Sriracha. Den är som bekant lite mildare och sötare, och vansinnigt god till bland annat kycklingvingar. Men amerikansk hotsauce rår den inte på.

Lyckligtvis finns i USA en slags hybrid, nämligen Tabasco Sriracha. Vi snackar ett slags gudagåva som går att använda till bra precis allt. Den är betydligt tjockare än vanlig Tabasco och har ett annat sting än vanlig Sriracha, dessutom finns ett tydligt vinägerbett som gör att man bara måste ha mer.

Så varför babblar jag om detta mitt i natten, praktiskt taget måndag morgon? Jo, för att Tabasco Sriracha nu finns att köpa i Sverige. Jag har haft slut sedan snart ett år tillbaka, men nu kan jag alltså handla på Coop Östersund. Tack, ja tack, säger jag och studsar tipset vidare. Se till att alltid ha minst en sådan här flaska hemma och bli lite lyckligare.

Köp Tabasco Sriracha för tusan

Stek dig ett ägg och lite potatis, bara häll sedan Tabasco Sriracha över. Du kan tacka mig sedan!

HQ