Svenska
Blog

Thatcher dominerar The Crown - Säsong 4

Skrivet av Jonas den 27 november 2020 kl 02:26

Jag har förblivit ganska kallsinnig mot The Crown på Netflix, även om jag såklart hört hyllningskörerna. Intresset finns inte riktigt där för monarki för min egen del. Något jag däremot är intresserad av, är politik, och bland dem jag läst mest om är Margret Thatcher.

Alltså den konservative premiärminister som monterade ner halva Storbritannien för att få ner statsskulderna tidigt 80-tal och som var känd för att vara en fullkomligt iskall och stenhård förhandlare. Och Thatcher har en stor roll i fjärde säsongen av The Crown, eminent spelad av Gillian Anderson. Följdaktligen började jag titta från och med säsong fyra - och är såpass imponerad att jag nog tänker gå tillbaka och kolla de tre tidigare säsongerna med (det är ju inte direkt någon story att tala om för den som kan sin historia).

Det är inga som helst problem att komma in i serien mitt i (återigen, det är verklighet som dramatiserats), och jag rekommenderar varmt att du kollar in. Den handlar som bekant om historiens förmodligen fränaste årtionde, 80-talet, och ger en ändå hyggligt bra bild av några personer som varit med och format en stor del av världen och Europa samt såklart Storbritannien i synnerhet.

Thatcher dominerar The Crown - Säsong 4

Gillian Anderson storspelar i rollen som Marget Thatchet, och det är inga svårigheter att förstå varför hon fick smeknamnet "Järnladyn".

HQ