Svenska
Blog

Bör Nintendo köpa upp Roblox?

Skrivet av Jonas den 14 oktober 2020 kl 02:58

Det var så sent som i förrgår jag bloggade om det faktum att Roblox beräknas vara högre värderat än hela ZeniMax. Ändå är det inte lika högt värderat som finska SuperCell, vilket för några år sedan blev spelhistoriens dyraste uppköp (ZeniMax är "bara" tvåa).

Och kunde någon köpa upp SuperCell, så kan väl någon köpa upp Roblox, särskilt eftersom det alltså är mindre värderat. Och det är just vad Nikkei Asia nu föreslår - och de tycker att det är Nintendo som bör slanta upp. Nintendo ligger som bekant efter på onlinebiten och har inget riktigt community med chattar som Microsoft och Sony erbjuder.

Genom att ha Roblox skulle de plötsligt vara enorma inom smartphones och även kunna tjäna pengar på Microsoft och Sony, på samma sätt som Microsoft hystar in storkovan från Nintendo och Sony med Minecraft. Det ger dem något att bygga vidare på och skulle plötsligt göra Nintendo till ett av de största namnen inom denna kategori spel där miljoner kids idag hänger och via spelet exponera dem för vad de har att erbjuda.

Och Nintendo har pengarna. Det är ett otroligt rikt företag. Men om de verkligen skulle vara intresserade av denna typ av affär återstår att se. Bara för att Nikkei tycker något, blir det ju givetvis inte så, men visst sjutton vore det väldigt spännande. Det gäller att vara framme. Se bara på monstersuccén Genshin Impact som visar hur viktigt detta kan vara.

Bör Nintendo köpa upp Roblox?

Världens största finanstidning tycker att Nintendo ska öppna portmonnän och köpa Roblox för att få ett spel som är en plattform i sig självt på samma sätt som Minecraft.

HQ