Svenska
Blog

Farhågor inför PS5 och Xbox Series X

Skrivet av Jonas den 17 september 2020 kl 02:35

Nu vet vi nästan allt om Playstation 5 och Xbox Series X. Jag tror inte på några jättelika spelutannonseringar som magiskt ska finnas till lanseringen och inte heller tror jag konsolerna försenas eller prisändras. Jag är rätt imponerad av båda burkarna ändå, och uppskattar att de skiljer sig lite åt på ett par ändå betydande punkter, både vad de gäller hårdvara och strategin bakom. Jag vill ju ha tydliga alternativ att välja på,.

Men... jag är inte helt såld på allt. Tyvärr. Jag tänkte lista tre farhågor till både Playstation 5 och Xbox Series S/X här i bloggen, och jag tar dem i bokstavsordning (mest för att jag har allt Playstation i så otroligt färskt minne, slött nog).

• Dyra spel - Några svenska priser har ännu inte kommunicerats, men Sonys större spel kommer att kosta €80, alltså drygt 830 kronor enligt bästa kurs. Men få säger väl emot när jag påpekar att vi sällan vinner på kurer i Sverige och jag kan absolut tänka mig att vi får betala 840-850 kronor per spel. Nu är jag generellt för en prishöjning på spel, men då ska den vara just generell. När många andra ännu håller kvar vid dagens priser och värste konkurrenten Microsoft har Game Pass där alla förstapartsspel och flera större samarbetstitlar från tredjepart ingår, känns det lite hårt att först köpa en konsol för 5700 kronor (sannolikt drygt tusingen billigare för den digitala) och sedan köpa spel för 850 kronor styck. Det ser verkligen inte helt bra ut.

• Varför ska jag köpa - Den här punkten återkommer även till Xbox Series X, kan jag redan nu avslöja, men lite annan motivering. Men väldigt få spel skriker nästa generation och de kommer i flera fall även till Playstation 4, dessutom känns titlarna lite för bleka. Nu är jag obotlig konsolälskare, så jag kommer köpa min Playstation 5 så snart det bara går, men jag har inget problem med att förstå de som säger att de lika gärna kan vänta några månader.

• Orimligt stor - En larvig punkt, kan tyckas, men det är min lista med mina farhågor. Och jag kan redan nu säga att den Ikea-bänk jag har för TV och konsoler inte kommer att rymma Playstation 5. Petar jag in den i hyllplanen blir det ingen ventilation alls och grymt trångt med kablar. I sovrummet har jag förvarat konsolerna i en byrå när de inte används, men inte heller där passar Playstation 5, som alltså måste stå framme trots att det är en lysande och orimligt stor tingest som jag inte vill ha synlig. Ett i-landsproblem, men en mindre konsol hade tveklöst varit att föredra, och jag kan absolut tänka mig att några hellre väntar på den ofrånkomliga mindre konsolen om ett år eller två.

Farhågor inför PS5 och Xbox Series X

Imorgon är det dags att dela med sig av tre farhågor inför Xbox Series S/X.

HQ