Svenska
Blog

Tappa inte fart nu Nintendo

Skrivet av Jonas den 10 juli 2020 kl 03:27

Det kan tyckas märkligt att oroa sig för Nintendo när Switch säljer snabbare än den kan tillverkas, Animal Crossing: New Horizons är på god väg att bli deras mest framgångsrika spel någonsin, Paper Mario väntar runt knuten och de kör en Treehouse-stream med ett nytt spel sent idag (fredag). Men ändå. När jag kollar framåt så ser det faktiskt lite för tomt ut.

Jag spelar väldigt mycket Switch, kanske rent av det format jag spenderar mest tid med för tillfället, men Super Mario Party skulle ha behövt några nya banor och nu har det gått så lång tid att det snarare tarvar en uppföljare. Mario Kart 8 Deluxe är mästerligt och säljer så bra att jag fattar varför Nintendo inte vill släppa en nia - men lansera åtminstone några nya banor då?

Och var är nästa stora Super Mario-spel? När får vi veta mer om Zelda och Bayonetta 3? Finns det några helt nya spelserier på väg? Hur går det med Metroid, kommer Donkey Kong göra comeback och är Advance Wars dött nu? Det händer mycket bra just nu för Nintendo, men jag kan inte berätta vad jag ska köpa för nya spel till hösten eller våren till Switch, kan du?

Nu vet jag ju att Nintendo gillar att vara hemlighetsfulla samt att corona som vanligt ställer till planeringen. Men om det börjar kännas avslaget kring Switch, kommer intresset dala snabbt. Och det är svårt att väcka ny entusiasm för en produkt när det händer. Just nu är det lite för svårt att veta vad som är på gång, och även om det absolut inte är på det viset, börjar det kännas som när Wii och Wii U sakta fasades ut.

Switch kommer leva länge än och har ohyggligt mycket kvar. Det vet jag, men det går inte bara att panikutannonsera spel som Paper Mario och lansera dem kort därefter. Vi måste faktiskt få veta vad vi har att se fram emot också.

Tappa inte fart nu Nintendo

Ett nytt Punch-Out skulle ju smaka mumma.

HQ