Svenska
Blog

Allt mer sugen på Flight Simulator

Skrivet av Jonas den 6 juli 2020 kl 02:45

Tanken är egentligen rätt bisarr, jag har fnyst åt flygsimulatorer sedan jag först spelade konceptet någon gång i mitten av 80-talet på en polare Atari ST. Jag fattade verkligen inte poängen med det. Tillkrånglat och helt befriat från spelglädje. Men jag vet ju såklart att det för andra är snudd på religion. De investerar i proffsutrustning, kläder och inreder spelvrån som en cockpit, och transporterar därefter sig själv och virtuella passagerare världen över.

Men jag har ändå följt varje ny utannonsering av Microsoft Flight Simulator med visst intresse, där framför allt det tekniska lockar. Spelet ser så vansinnigt läckert ut, att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Magin bakom är halvt overklig och hur allt digitaliserats såsom städer ända ner till flygplatser - imponerar rejält. Men snygga spel är inte detsamma som att jag verkligen är sugen.

Nu vet jag inte om det beror på annalkande gubbighet, corona-isolering eller ett skifte i spelsmak... men den senaste tiden har jag blivit allt mer sugen på att testa. Inte investera i någon extra utrustning, utan nöja mig med handkontroll och min dator, och sedan flyga casual världen över.

Bara bränna över vackra Rom i en 747:a, glassa över Inka-lämningar i Peru rattandes en Cessna, landa en Airbus A320neo på Los Angeles flygplats LAX där jag så många gånger landar förr i verkliga livet samt såklart cirkla runt ovan för mitt verkliga hem i Östersund och försöka hitta radhuset genom fönstren från en Diamond DA62. Möjligen barnsligt och kanske inte det jag en gång förknippade med gaming, men just nu känns det faktiskt helrätt.

Allt mer sugen på Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator ser ut att bli en teknisk bedrift av sällan skådat slag.

HQ