Svenska
Blog

Skitåret 2020 inne på andra halvan

Skrivet av Jonas den 2 juli 2020 kl 03:29

Det är ju en floskel vid det här laget, men det spelar liksom ingen roll. År 2020 är ett riktigt skitår, hur man än vänder och vrider på saker. Det har hotats med krig, regnskogar brinner som aldrig förr, människor har blivit av med sina jobb, amerikanska rättsväsendet har begått oförlåtliga övertramp, recession hotar inom ekonomin, coronaviruset har dödat enorma mängder människor, Kina breder ut sina tentakler i västvärlden och det finns hur mycket annat som helst (har inte ens nämnt att praktiskt taget all populärkultur pausats, från film till musikfestivaler och bokmässor).

Men nu har vi passerat brytpunkten i mitten. Och jag känner faktiskt viss tillförsikt på flera områden. Det är verkligen på tiden att svartas situation i världen får riktig uppmärksamhet (nej, det är inte att tycka att andra problem därmed inte räknas - två tankar i huvudet tack) och president Trumps spastiska beteende samt usla person har inte hjälpt till med att lugna någon. Många fnyser åt den demokratiske kandidaten Joe Biden, men jag tror han kan vara precis den mittenkandidat som världen behöver just nu (nog långt till höger för att tolereras av republikaner och fortfarande en demokrat för vänsterväljare).

Och beteendet från den kommunistiska regimen i Kina har lyckligtvis börjat uppmärksammas allt mer och förhoppningsvis går det att börja bromsa detta. Vad det gäller corona-vuruset, kommer det gott om positiva rapporter om framsteg kring vaccin. Osäkert om det kommer i år eller hur effektivt det blir, men bara konkret vetskapen om att det är nära kommer göra mycket för världens optimism och ekonomi, vilket förhoppningsvis kan betyda att folk kan få sitt jobb och trygghet tillbaka.

Dessutom väntar Playstation 5 och Xbox Series X runt knuten. Det är inte alls orimligt att en av dem rent av har släppts inom fyra månader från nu. Det kan man fnysa åt och tycka är futtigt i förhållande till resten, men jag tror definitivt att saker som gör folk glada är något positivt som är bra för alla. Om något är denna typ av underhållning extra viktig.

Medan filmer har svårt att distribueras på bio, funkar spel utmärkt för den som vill uppleva episka äventyr, och för den som vill ha kul med polare världen över är onlinespel garanterat corona-fritt.

Visst, det kan absolut vara så att skitåret 2020 bara värmt upp och drämmer till med något alldeles makabert, men jag tror faktiskt att vi passerat toppen på eländet, och nu kommer få en något mer angenäm åktur under resten av året.

Skitåret 2020 inne på andra halvan

2020 har varit ett år för historieböckerna, men nu vänder det!

HQ