Svenska
Arnold=Kung

Arnold=Kung

Arnold (med ett efternamn inte ens jag kan stava till) är ett märkligt fenomen. Vi vet nog alla vilken Arnold jag menar. Kungen av underhållning Nr 1, nuvarande guvernör i Californien. Överallt när man hamnar i diskussioner om filmer brukar folk glo väldigt avyskärt på en när man nämner att man totaldiggar filmer med Arnold. Oftast är det tjejerna som brukar glo ilsket och säga att sånna urdumma machofilmer inte är värt att lägga sin tid på. Han springer ju liksom runt, blottar varenda muskel han har samtidigt som han skjuter hundratals människor med 2 maskingevär i vardera hand som väger mer än vad en vanlig människa någonsin skulle orka. Sen brukar ju argumentet "han är ju ingen bra skådis" dyka upp. På ett sätt instämmer jag, men då kanske man måste först definera vad en bra skådis är. Mina kriterier:

1: Trovärdig i sin roll
2: Underhållande

Trovärdig i sin roll är väl det de första man tänker på när man säger att en skådis är bra. Om det stämmer kan jag isåfall inte förstå hur man kan tycka Arnold är en dålig skådis. Han spelar ju oftast någon form av Soldat/exsoldat och saknar i princip känslor. Högst trovärdigt. Sen att han slaktar massvis med människor med armarna och vapen är väl inte så tokigt med tanke på att han nästan alltid är en soldat/exsoldat. Okey så Arnolds skådespelartalanger brister inte på punkt 1. Tänk själv liksom, hur bra hade Tom Cruise varit i rollen som Conan barbaren?

Punkt 2. Underhållning. Vill du få snabba magmuskler kan du sluta köpa aftonbladets skitblaska med deras töntiga diet och träningstips och istället se en film med Arnold. Man skrattar så pass att man känner att magen verkligen får stryk/träning. Man kan aldrig, för en sekund, ta en Arnoldfilm seriöst. Det är vid sånna tillfällen man missar allt som är bra med killen och hans filmer. Hur kul är inte hans klockrena one-liners, hans ûberbrutala brytning och allt våld han utlöser. Att han i Commando i en ca 10 minuter lång scen dödar minst 80 personer med alla världens vapen är en fröjd. Han springer runt med 2 maskingevär i vardera hand och skjuter och träffar precis alla dom han siktar (eller inte siktar) på. Däremot så missar alla de som skjuter mot honom, klockrent. Eller en scen som kommer senare i samma film där Arnold sliter av armarna på en kille, i den oklippa versionen kör han ner ena armen i halsen på honom också haha.

Jag kan givetvis radda upp massa exempel från filmer där massa lustigheter sker men man måste se det själv och i ett högst oseriöst sinnestillstånd. Vi har även Arnolds patenterade skrik AUGHH som han kör med då och då. T.ex från kultklassikern Total Recall där Arnold blir buren av 4 klena forskare och försöker slita sig loss men inte kan samtidigt som han bölar AUGHH AUGHH, det är skrattretande. Eller hur hård är han inte i filmen end of days (som förövrigt är en av Arnolds sämsta filmer) när han säger såhär åt självaste Satan:

"You're a fucking choirboy compared to me, a choirboy!!"

Så sant, Satan är en körgosse jämfört Arnold, haha riktigt kul.

Ironiskt nog är Arnolds komedier, alltså dom filmer han faktist försöker vara rolig i, jättedåliga. Twins och junior är väl 2 exempel på det. Nu är han även guvernör av californien, lustigt nog. Och jag älskade hans kampanj. Hela tiden utnyttjade han sin filmkarriär till att promota sig själv och folk föll för de, vilket jag också gladligen skulle gjort. Det fanns ju dessutom inför det valet inte så mycket att välja bland, motståndarna bestod av en porrskådis och en kontorsarbetare. Här är ett exempel på hur Arnold genuint passade på att ge en känga åt demokraterna:

"You remember my movie true lies? Well, that's what the democrats should have called their convention"

Han uttalade sig lite lustigt åt Paris hiltons sexfilm också.
- "Apparently, we both like actionmovies"

Att tro att Arnold är dum bara för han gjort massa machofilmer är irriterande, vilket säkert han själv reagerat på också. Av den anledningen samt att han märkte att unga människor fick en skev verklighetsbild från hans filmer så gjorde Arnold en egen dokumentärliknande film/program där han visar hur fel det är med allt våld osv. Han är även generös med bidrag till handikappsförbundet och diverse andra förbund. Här nere tipsar jag om några bra filmer.¨

Conan Barbaren: Arnold är barbar, även på film dvs. Här går han mest runt och spänner musklerna, lustigt är att han genom halva filmen inte säger ett enda ord för att nästa halva säga ett par med otroligt dålig engelska. Ganska lustigt. En annan höjdarscen är då Arnold går runt i öknen eller nånstans och ser en stuga. Han går in dit och passande nog bor det en kvinna där. Givetvis börjar de ha sex och mitt i akten börjar hon skrika vilt och det visar sig att hon är en häxa. Arnold kastar då henne i en närliggande brasa och ser lite förvånad ut, sen går han vidare.

Total Recall: Filmen utspelar sig i framtiden. Arnold har ständiga mardömmar om att han egentligen är någon annan än den han är. I sina drömmar är han en topptränad elitsoldat som bekämpar ett ondskefullt företag tillsammans med missnöjda arbetare på planeten mars. I verkligheten är han en byggare med spänstig blond fru och ett toppenliv. Men han känner sig inte nöjd, de fattas nåt. En dag får han se ett reklamerbjudande om något som kallas Total Recall. En behandling som gör att man kan uppleva sina drömmar. Han väljer att genomföra det och något spårar ur vilket får Arnold att verkligen börja tro att hela hans liv är en lögn. Riktigt kul film som rekommenderas starkt.

The running Man: I framtiden sätts inte kriminella människor i fängelse, de sätts i ett tv-program där de avrättar varann. Arnold, general i armén blir falskligen anklagad för grova brott och skickas till programmet The running man där han måste överleva diverse faror. Riktig kul film.

Commando: Arnold, en föredetta elitsoldat har pensionerat sig för att tillsammans med sin unga dotter leva ett fridfullt liv uppe i en stuga på bergen. En dag blir hon kidnappad och då måste Arnold skaffa tillbaka henne. Det är i princip hela handlingen och detta är kanske Arnolds bästa film med de bästa replikerna. T.ex så har terroristerna precis anlänt till hans stuga och kidnappat hans dotter. Arnold springer då upp till hennes rum och där sitter en snubbe i en stol ganska iskallt. såhär säger han: "If you want your daughter back, you've got to cooperate, right?"
Arnold tänker i en halv millisekund tills han svarar "Wrong!" och skjuter killen genom ett fönster med ett hagelgevär.

Summa sumarum så rekommenderar jag Arnolds filmer ifall man vill ha lite roligt. Man måste ta och se dom på rätt sätt för att förstå hur bra dom är. Men är man inkapabel till att förstå tesen "så dåligt så det blir bra" är det kanske bäst att man passar sig. För än finns de ju människor som inte förstår sig på riktig underhållning. Är du en av dem?

HQ