Svenska

vinnaren av melodifestivalen 2008 är...

Har ni sett super-size me? Den där filmen där en person bestämmer sig för att enbart livnärar sig på Mcdonalds i en hel vecka för att se följderna av det. Han sa efteråt att han fick självmordtankar samtidigt som han gick upp drastiskt i vikt och nästan var påväg att dö. Lite så kändes det när jag satte mig ner imorse för att lyssna igenom alla finalistlåtarna. Jag började först att kolla igenom alla låtarna och se ifall de hade de stora GS-dragen. Många sorterades bort och 4 återstod. Dessa räknade jag vidare på lite mer grundligt och där kunde 2 sorteras bort.

Det visade sig alltså att 2 låtar har ungefär lika mycket förändringar i låten utplacerade på GS-ställena. Det hårda slaget kommer alltså ske mellan...

Amy Diamond och BWO. De tog sig vidare till min Gyllene snittet final och vem av dom som vinner kommer jag berätta lite längre ner. Nu ska jag lista hur de resterande gjorde ifrån sig. Vi börjar med den artisten som var sämst enligt GS. Sanna Nielsen med låten Empty room. Tyvärr var klimaxen utsatta på helt fel ställen och jag tror inte den här låten komma komma långt. 2 till som inte hade förändringar speciellt nära GS var Frida - upp o hoppa ( tack o lov) och Linda Bengtzing - hur svårt kan det vara. De som hade förädringar vid GS men alldeles för få sånna var Sibel, Christer sjögren, och Rongedal. Tyvärr blir dessa utklassade av de fyra som har mest GS-förädringar. Nämligen:

Charlotte P - hero
Nordman - I lågornas sken

Amy Diamond - thank you

BWO - lay your love on me

Här fick jag räkna vidare på de små Gs förändringarna för att komma på vilka som har mest GS-förädringar. Tyvärr sollades Charlotte och Nordman bort och kvar blev Amy Diamond och BWO. Och jag blir faktist rädd och imponerad varje gång det faktist funkar att räkna med GS. Tillomed refränger kan man räkna ut när de ska hamna rätt vilket både Amy och BWO gör enligt GS. Men, nu visade det sig att Amy Diamond ligger närmare GS än Bwo även om de är liten skillnad.

Slutsatsen är alltså att Amy Diamond kommer smiska hårt och vinna. Såhär kan en placering möjligtvis se ut bland de 4 som kommer komma högst.

Amy

BWO

Charlotte

Nordman

Givetvis hade jag haft rätt i en perfekt värld, men nu är det ju inte så. Hade människor röstat efter bäst musik så hade jag nog haft rätt men nu är de ju allt annat som spelar roll. Vem har vad för åsikter och vem har gjort vad med vem, sånt spelar tydligen roll. Sen brukar antalet klädesplagg ( eller snarare bristen på dem) ha en inverkan också. Givetvis är en seriös faktor hur bra performance man gör, men de är lite svårare att räkna ut i förväg.
Jag tror iaf helt klart att Amy Diamond kommer vinna med låten thank you.

Jag skriver även med mina kommentarer medan jag lyssnade och kollade lite, de kan vara svårföståeligt eftersom de mest är kladd, men det finns att titta på trots allt.

Rongedal - just A minute:

GS förändring vid början, ej i slutet.

Sibel - that is Where I'll Go:

GS i slutet, inte i början

Amy diamond - thank you:

GS i både början och slutet

Sanna nielsen - empty room:

inte GS

Christer Sjögren - I love europe:

Tonartsbyte i början vid GS, inte i slutet

BWO - Lay your love on me:

Rätt nära GS i början, GS perfekt i slutet.

Frida - upp o hoppa:
Sämst

Linda Bengtzing - hur svårt kan det:
Sämst

Charlotte P - Hero :

Nära GS i början, relativt nära i slutet

Nordman - i lågornas sken:

Perfekt i början, Perfekt i slutet.


Amy diamond igen:

0 - 1,11 (har Gs även där, i slutet!)

0 - 1,50 ( Japp, gs, amy vinner)

BWO:

0 - 1,08 (GS i slutet där (42 sek))
0 - 1,51 (GS i början, nära i slutet)

Charlotte P :

0 - 1,07 (Nej)
0 - 1,49 (nja)

Nordman:

0 - 1,06 (nej)
0 - 1,46 ( inte tillräckligt)


Amy final:

1,50 - 1,11 = 110- 71 = 39 39*0,618= 24

71+24 = 95 s

1,35 min.en förädring sker

2,57 - 1,50 = 177- 110 = 67 s

67 * 0,382 = 26 s
67 * 0,618 = 41 s

inget.


BWO Final:

1,51 - 1,08 = 111-68 = 43

43 * 0,382 = 16s

43* 0,618 = 27 s

Japp, GS.

2,59 - 1,51 = 179 - 111 = 68

68 * 0,382 = 26 s
68 * 0,618 = 42 s

inte rikigt.

Slutsats. Amy har GS bara liiite bättre än BWO. AMy vinner.

HQ