Svenska
Blog
Missa inte: Townscaper

Missa inte: Townscaper

Microsofts Game Pass-tjänst är och förblir ett superbt alternativ för de som tycker om att upptäcka nya spel utan att behöva lägga hela månadslönen för att testa sig fram. Senaste toppliret jag har ramlat över kallas Townscaper, och jag hade faktiskt ingen kännedom om spelet innan det stirrade mot mig i fliken för nyligen tillagda titlar från prenumerationstjänsten i fråga. Att kalla Townscaper ett spel är visserligen en sanning med modifikationer, detta då det egentligen mer fyller kriterierna för en leksak än ett regelrätt spel. Det finns nämligen inga mål i denna lilla indiepärla utan det enda du gör är att bygga hus i en pittoresk liten sagovärld som ser ut att vara tagen från någon obskyr H. C. Andersen-bok.

Kontrollen är däremot intuitiv till tusen då du egentligen bara bestämmer vart du vill ha en byggnad, hur högt du vill ha det och vilken färg som gäller, och sen sköter koden resten för att se till att det gifter sig väl med varandra. På förhand kan man sedan tro att detta inte ska vara något att hänga i granen, men jag fann mig själv under gårdagen sitta över två timmar och bara forma min lilla stad till perfektion, och det finns verkligen något beroendeframkallande i att få låta sin kreativitet flöda i en rätt begränsad men ändå öppen spelplan.

Townscaper ingår som redan nämnt i Xbox Game Pass (både till konsol och PC), men det ska även finnas tillgängligt till telefoner, Steam och Nintendo Switch, och även om du förmodligen inte kommer sitta med detta lilla “äventyr” i allt för stor utsträckning så lovar jag att tiden du lägger ner kommer kännas avslappnande och extremt fridfull.

*Ett extra plus tillkommer då spelet verkar vara utvecklat av en svensk. Minuspoäng förekommer dock också då dennes LinkeId-profil skvallrar om att det rör sig om en skåning.

HQ