LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Lite som Pikmin (fast för djävulsdyrkande Lovecraft-älskare)

      Lite som Pikmin (fast för djävulsdyrkande Lovecraft-älskare)

      Konceptet med att leka gud i spelvärlden är inget nytt i sig. För vi alla har ju spexat med våra krafter i såväl Black & White som i The Sims, och äldre spelare har säkert låtit sina maktfantasier spegla sig i lir som Utopia, Populous och ActRaiser långt innan dess. Trots detta tycker jag att premissen är något underanvänd i sammanhanget, i alla fall om man ser till möjligheten att verkligen få sprida ond bråd död bland sina undersåtar (vilket givetvis hela poängen med att leka gud överhuvudtaget, eller hur?)

      Anledningen till att jag skriver detta är att Herr Mäki dundrade ut en läsvärd artikel som tog upp några guldkorn från Xbox Game Pass-tjänsten, och jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett eget tips som den gode finnen inte tog med. Spelet i fråga heter Sea Salt, ett indieäventyr som låter en spela som gudaväsendet Drogon i jakten på en ärkebiskop som vägrade offra sig själv i din ära. I denna kamp tar du sedan hjälp av avgrunds-monster från havsbotten, och alltsammans spelas lite som en simpel Pikmin-klon där färggranna blomsterlökar har bytts ut mot groteska grodmän, och istället för hjälpsamma pikmins som plockar bär och skruvmejslar så springer dina helvetes-ynglingar runt och spettar barn, kvinnor och bybor med sina högafflar.

      Good stuff, med andra ord.

      Sea Salt tar dessutom verkligen inte lång tid att spela igenom (några ynka timmar som max) och är du sugen att invadera byar med likmaskar, vålnader och dödskrabbor i simpel - men ack så tjusig - pixelgrafik med tillhörande Lovecraft-design så tycker jag att du ska ge äventyret ett försök.

      HQ