Svenska
Red Dead Redemtion - Första intryck

Red Dead Redemtion - Första intryck

Skrivet av JOHN-117 den 20 maj 2010 kl 20:56

Jag hade turen att få Red Dead Redemption en dag före de flesta andra här i Europa. Det var det snälla folket på Game som har skickat spelet en dag för tidigt, men det gör ju inte mig något. Och här kommer mina första intryck av spelet efter tre timmars spelande.

Det första som händer i spelet är lite mellansekvenser där man lär känna John Marston och den värld han lever i. Han var en outlaw tidigare men blev förrådd av sitt gäng. Så han försöker starta ett nytt liv men det går inte så bra. Han får valet att jaga upp sitt gamla gäng eller dö. Och då väljer han såklart det första.

Detta är bara lite tidig story och jag vill inte berätta så mycket mer om den. Men en annan tidig grej man märker är hur väl RockStar har lyckats måla upp denna stora vackra värld. Det är en väldigt vacker jättestor värld. Du kan se flera mil vilket bildar vackra vyer och häftiga upplevelser. Sedan så finns det en dygnsrytm och ständigt förändrande väder. Så man förstår att detta spel kräver mycket men det har inte bilduppdateringen fått lida av. Den funkar mycket bra för att vara ett så här stort och grafiskt avancerat spel.

Även andra tekniska detaler funkar väldigt bra. Om någon pratar och du vänder dig bort från denne så kommer ljudet från en annan ljudkälla. Det märks speciellt för mig som använder mig av ett Steelseries Siberia V2 headset istället för högtalare. Även röstskådespeleriet är mycket bra och hjälper till att utveckla storyn bra. Ljud från olika djur som hästar och fåglar låter även det väldigt bra. Ett komplett tekniskt spel helt enkelt.

Men det jag gillar mest med spelet är friheten. Du kan springa runt fritt i denna vackra öppna värld. Det är inte så märkvärdigt egentligen men det finns alltid något att upptäcka eller göra överallt. Precis som vanligt när RockStar utvecklar spel är det en motiverad frihet. Att rida mot solnedgången i full fart på sin häst är en häftig känsla.

Jag vill inte skriva allt för mycket nu eftersom att jag tänker skriva en recension inom några veckor. Men av det jag hittills spelat så bådar detta väldigt gott.

HQ