Svenska
Blog

Spelmusikfredag (295)

Då var det äntligen fredag igen, och efter en rätt intensiv vecka så känns det skönt att kunna ta helg nu. Eller ja, så skönt det går när en har utvecklat en förkylning lagom till helgen. Mindre skönt när det dessutom innebär att jag måste skippa en planerad bio med No Time To Die. Nåväl, jag får helt enkelt försöka ta det så skönt jag bara kan givet min förutsättning i form av förkylningen, och förhoppningsvis kan betan till Battlefield 2042 roa något.

Men nog om mitt gnäll, för nu är det dags att lyssna på lite kuslig musik. ”Skräcktober” fortsätter även denna gång, och där förra veckan dedikerades till det 20 år gamla Silent Hill 2, kommer denna vecka ägnas åt musik till det betydligt nyare Resident Evil 2 Remake. Och nu i skrivande stund inser jag även sammanträffande i form av att båda spelen har en tvåa i sin titel…

Hursomhelst, likt Silent Hill-serien har jag dessvärre inte spelat något Resident Evil-spel ännu, men någon gång lär jag ta tag i saken. Till dess får jag helt enkelt lov att njuta av lite skräckmys i form av soundtracket till Resident Evil 2 Remake. Just ordet skräckmys tycker jag är ett passande ord för att beskriva låten ”R.P.D. Hall”, som med sin starka atmosfär sätter en bra ton som faktiskt känns kuslig på ett lite mysigt sätt.

R.P.D. Hall (Masami Ueda)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (295)

HQ