Svenska
Blog

Spelmusikfredag (294)

Då var det fredag igen, och efter en vecka där jag tycks ha kommit igång med allt igen efter att ha återhämtat mig från andra vaccindosen förra veckan känns det skönt att kunna ta helg nu. Vilket i vanlig ordning blir samma fredagsritualer som alltid med tacos på matbordet, lite fredagsmys i form av en film och lite spelande, samt naturligtvis kuslig spelmusik att lyssna på.

Ja, ni läste rätt. Kuslig, inte ljuvlig. Det råkar ju faktiskt vara 1 oktober idag, vilket innebär att vi officiellt hamnat i den kusligaste månaden. Det må vara ett par veckor till Halloween, men under denna månad kommer det enbart att fokuseras på lite mer kuslig spelmusik. Denna vecka blir det en låt som startar igång det temat, samtidigt som det faktiskt fortsätter på temat på spel som firar sitt 20-årsjubileum.

De senaste veckorna har både Ace Combat 4 och Ico firats med att hylla respektive spels soundtrack, och samma dag som Ico släpptes så lanserades även ett särskilt skräckspel som kom att bli ikoniskt. Jag pratar naturligtvis om Silent Hill 2, som jag förstått ska vara det bästa spelet ur serien. Något som jag inte kan tala för då jag dessvärre inte har spelat något Silent Hill-spel tidigare, men någon gång ska det bli. Kanske blir det till och med i anknytning till Halloween…

Även om det är tänkt att vara lite kusligare spelmusik än vanligt, så får väl denna första spellåt på temat vara lite av en mjukstart. Det är ju trots allt bara första dagen i oktober. Så låten ”A World of Madness” är inte speciellt läskig i sig, åtminstone inte taget ur sin kontext(jag är som nämnt inte bekant med spelet), men det är inte detsamma som att påstå att det inte är en bra låt. För bra är denna spellåt verkligen, eftersom den lyckas måla upp en bra atmosfär, som ändå är lite småkuslig eller åtminstone ger en lite oroande känsla. Som att någonting inte är helt rätt, vilket jag även tycker speglas i instrumenten.

A World of Madness (Akira Yamaoka)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (294)

HQ