Svenska
Blog

Spelmusikfredag (283)

Efter ännu en vecka är det äntligen fredag igen, och precis som varenda gång har helgen kommit i antågande tillsammans med det sedvanliga fredagsmyset, tacos-bordet och såklart spelmusiken, som ju är det viktigaste av allt. Jag känner lite att jag befinner mig i ett limbo förtillfället, efter ett halvår av jobbsökande utan större resultat, och även om jobbsökandet kommer fortsätta under sommaren så har jag lyckats hamna i semesterläge. Det känns dock ändå skönt, och jag känner mig oerhört tacksam över att jag är i en sits där inte precis allt hänger på min nuvarande arbetslöshet, och jag hoppas att det kan åtminstone delvis förklara min inkonsekventa aktivitet.

Men nog om det, nu är det dags för att lyssna på lite spelmusik och jag ber om ursäkt för att valet av spellåt blir plågsamt uppenbar denna vecka. Tidigare denna vecka fyllde Ace Combat-serien 26 år, och även om jag inte uppmärksammat det i Spelmusikfredag varje år så känns det ändå typiskt mig på ett sätt. Men det är ju ändå så att denna bloggserie speglas av vad jag själv lyssnar på när det kommer till spelmusik, på både gott och ont. Jag känner även att lite musik från det allra första spelet i serien, Air Combat, ändå känns lite somriga på något sätt. Förmodligen för att två av mina tre genomspelningar skett under sommaren, men även för soundtrackets lättsamma stämning.

Denna vecka blir det att kasta sig huvudstupa in i låten ”Head First”, som jag måste säga står sig som en av mina absoluta favoritlåtar ur Air Combats soundtrack. På något sätt lyckas denna spellåt faktiskt att fånga in den tidigare nämnda somriga känslan, även om jag medger att det är lite diffust. Mer tydligt är i alla fall låtens känsla för att kasta sig huvudstupa in i luftstriden som ett riktigt flygaress, och Top Gun-influenserna känns oerhört tydliga.

Head First (Nobuhide Isayama & Masako Ogami)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (283)

HQ