Svenska
Blog

Spelmusikfredag (282)

Då var det äntligen fredag igen, men det är inte vilken fredag som helst utan det är ju även Midsommarafton! Därför vill jag passa på att önska er en glad midsommar. Jag vill även passa på att be om ursäkt för min inaktivitet den senaste dagen, då jag drabbades av en förkylning som däckade mig rätt rejält (och det var en vanlig förkylning kan jag tillägga), och det är först under de senaste dagarna som jag börjat bättra mig.

Men nog om det, nu är det dags för att lyssna på lite spelmusik! Att hitta spelmusik som passar bra ihop med midsommar är lite smått klurigt, då det inte finns en direkt koppling som jag känner till. Tidigare år jag nog mest lyft lite mer festliga spellåtar från RPG-spel, men det är inte särskilt specifikt och går i hand med de flesta högtider. Men så slog det mig att det (nästan) i alla fall finns en hyfsad koppling, om än den är högst personlig. För något som jag kopplar starkt till midsommar är nämligen just Sagan om ringen, men eftersom det är just filmer så är det ju inte spelmusik. Men då har vi ju faktiskt Middle-earth-spelet Shadow of Mordor, vilket jag därför har valt att lyfta idag.

Något som både Zelda- och Skyrim-spelare har gemensamt är vetskapen som kommer om en anfaller en kyckling. En vetskap som inte delas ut från Shadow of Mordor-soundtracket med låten ”A Perfect Swing for Killing Chickens”. Nu var det flera år sedan jag spelade huvudspelet av Shadow of Mordor (spelade båda DLCerna kring årsskiftet) så jag har inget minne av kontexten för denna spellåt. Jag tycker dock att den är intressant eftersom den har drag av en stridslåt, samtidigt som den känns någorlunda lättsam i ton.

A Perfect Swing for Killing Chickens (Nathan Grigg)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (282)

HQ