Svenska
Blog

Spelmusikfredag (270)

Då var det äntligen fredag igen, även om det inte känns lika "speciellt" eftersom det egentligen blev helg efter Skärtorsdagen. Så det är ju inte vilken fredag som helst, då det är Långfredagen, och tur är det att den dagen inte "firas" på det gamla goda sättet med att allt ska vara tråkigt och en ren misär, som jag fått det berättat från mina föräldrar som växte upp under 70- och 80-talet. Med det sagt vill jag även slänga in en önskan om att ni som läser har en glad påsk!

Denna vecka blev jag lite nyfiken på Ludvig Forssells repertoar, som under veckan gick ut med att han numera kommer arbeta som en frilansande kompositör. Tidigare arbetade han tillsammans med Kojima, och hans alster går att finna i PT, Metal Gear Solid V (båda spelen) samt Death Stranding. Som jag förstått det kan han fortfarande komma att göra musik för kommande Kojima-spel, men hans talanger kommer numera dyka upp även på andra platser.

Med bakgrund i detta tänkte jag denna vecka lyfta en av karlns spellåtar, speciellt med tanke på att jag känner att de senaste veckorna för Spelmusikfredag kanske har varit lite väl bekanta. Apropå 80-talet, så ger låten "A Phantom Pain" en ganska stark känsla från det årtiondet. Det kan sägas att denna låt har kanske en mer emfas som låt (i form av både sång och instrumentspel) snarare än specifikt en spellåt, men det är inte första gången som även den typen av låtar fått strålkastaren riktad på sig i denna bloggserie. Den är i alla fall väl värd att lyssna på, och inte enbart för 80-talskänslan utan även för dess härliga tempo.

A Phantom Pain (Ludvig Forssell)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (270)

HQ