Svenska
Blog

Spelmusikfredag (266)

Då var ännu en fredag kommen, men eftersom jag blev senare med Spelmusikfredag den här gången än brukligt så har förstås fredagstacosen redan förtärts och fredagsmyset kanske hunnit avslutits. Eller så fortsätter det, eller kanske rentutav ska börja för vissa. Hur det är med den saken vet bara en själv bäst. Men nu ska det lyssnas på spelmusik i alla fall!

Även denna vecka blir det en spellåt av det mer atmosfäriska slaget, fast med en lite annan inriktning. Likt förra veckans Skyrim-låt är denna veckas låt en sådan som har mycket atmosfär och bidrar till spelets inlevelse, men istället för att fyllas av en mäktig känsla bidrar "Haunted Tunnels" från Metro 2033-soundtracket med en mer fasansfull känsla.

Metro-spelen hör utan tvekan till bland de mest atmosfäriska och inlevelsefulla spelen som jag har upplevt. Att ensam vandra runt i tunnelbanesystemet under ett radioaktivt Moskva, fyllt med allehanda ondsinta människor, hungriga bestar skapade från radioaktiviteten och övernaturliga kvarlevor från tiden före atombomberna föll. Just det sistnämnda är vad denna spellåt försöker ge musikaliskt liv åt, då den genomgående har en nästan spöklik känsla över sig och kanske gör det sig bäst att hålla ögonen bakom en när en vandrar runt i de hemsökta tunnlarna...

Haunted Tunnels (Alexey Omelchuk & Geogogiy Beloglazov)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (266)

HQ