Svenska
Blog

Spelmusikfredag (263)

Då var det fredag igen, vilket ändå känns skönt även om min vecka inte direkt skiljt sig från den förra. Men strunt i det, det är ju dags för att ta fram tacosen på matbordet, förbereda för fredagsmyset och skruva upp volymen på högtalarna eller headsetet för att avnjuta lite härlig spelmusik. Denna vecka blir det minst sagt ljuvlig spelmusik att avnjuta, med en hint av romantik inbakat i veckans spellåt.

Eftersom det är Alla hjärtans dag på söndag känns det på något sätt passande med en spellåt som har någon form av anknytning till det, om än en vag sådan. Det beror väl dock på hur en själv tolkar denna spellåt, som för mig personligen har en form av romantisk känsla i sig även om den kanske inte är helt uppenbar. När det kommer till Witcher-musik är det oftast första eller tredje spelet som jag omedelbart tänker på, men även tvåan har mycket bra musik även fast jag av någon anledning sällan gör en direkt koppling till det spelet (förmodligen eftersom jag kanske kontroversiellt nog tycker att tvåan är det svagaste ur trilogin).

En av mina favoritlåtar ur det spelet är "A Quiet Corner", som förutom en klockren atmosfär som passar in i Witcher-spelens värld även har en romantisk känsla i sig. Enligt kommentarsfältet verkar det som att låten spelas upp i början av spelet, när Geralt vaknar upp i ett tält tillsammans med Triss. Så den romantiska kopplingen kanske är lite mer uppenbar än vad jag först trodde, men för egen del så är det främst hur instrumenten och senare sångrösten som skapar denna lika fridfulla som romantiska känsla.

A Quiet Corner (Krzysztof Wierzynkiewicz)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (263)

HQ