Svenska
Blog

Inte alltför hoppfull för Great White

Känns som att min lilla sägning om att bra, eller kanske rättare sagt välproducerade hajfilmer inte växer på träd inte riktigt stämmer längre. Länge har den filmgenren nästan uteslutande fått tillskott av B-filmer som producerats av antingen SyFy Channel eller The Asylum. De senaste åren har dock sett ett flertal hajfilmer med något högre budget än valfri SyFy-produktion, och kommande Great White är ytterligare ett tillskott till filmer som The Shallows, 47 Meters Down och Cage Dive.

Trailern för filmen letade sig ut på internet häromdagen, och den ser... helt okej ut. Premissen med ett gäng personer som riskerar att bli hajmat ute till havs är såklart välbekant vid det här laget, och utifrån trailern ser det inte ut att bjuda på några större överraskningar. Inte för att jag förväntar mig så mycket från den här typen av filmer, hur mycket jag än uppskattar hajfilmer, utan det viktigaste är såklart kvalitén och underhållningsfaktorn om inget annat.

Som sagt ser det helt okej ut, som jag förstått det ska filmen främst använda sig av praktiska effekter vilket ändå lovar gott. Samtidigt är jag inte helt övertygad av det som trailern visar upp, och emellanåt känns det faktiskt på gränsen till tveksamt. Samtidigt är jag ändå nyfiken och har en gnutta av hoppfullhet, även om förväntningarna inte riktigt är så höga som jag velat hoppats på. Jag tvivlar på att Great White kommer att vara på samma nivå som The Shallows, men förhoppningsvis är den bättre än mediokra Cage Dive.

Inte alltför hoppfull för Great White

Jag gillar postern ändå i dess enkelhet, det tåls att sägas.

HQ