Svenska
Blog

Spelmusikfredag (258)

Då var ännu en fredag kommen, vilket betyder att det återigen är dags för att ställa fram tacos på matbordet, förbereda för fredagsmyset och likt vibe-katten att digga till lite spelmusik. För digga tycker jag absolut att en ska göra till veckans spellåt. Jag tänkte inte fortsätta på spåret med prisbelönad spelmusik från 2020, men jag vill i alla fall lyfta lite musik från ett soundtrack som jag är ganska säker på hör till ett av fjolårets bästa.

Jag pratar nämligen om soundtracket till Doom Eternal, ett spel som jag såg mycket framemot men som jag inte har skaffat ännu. Det innebär även att jag varit lite försiktig med att välja ut en spellåt från dess soundtrack, eftersom jag på sätt och vis inte vill bli spoilad på att få höra Mick Gordons tunga bas i bakgrunden till allt demonslaktande. Därför känns kanske veckans valda spellåt lite väl typisk för just Doom Eternal, men vad gör det när låten är ruskigt bra.

"The Only Thing They Fear Is You" är en mycket tung spellåt, och jag skulle vilja gå så långt som att kalla det för ett mästerverk. Den här låten har precis allt som jag kan önska från en Doom-låt komponerad av Mick Gordon. Den är mycket tung redan från dess första sekunder, för att strax efter att mynna ut i en ännu tyngre rytm som går genom hela kroppen. Okej, nu tar jag faktiskt i lite grand, men det känns verkligen som vad denna låt är ute efter att uppnå, och det gör den med bravur.

Låten imponerar även med att trots sin längd på nästan 7 minuter, känns den aldrig repetitiv utan lyckas även med konsten att hela tiden bjuda på någonting nytt. Inte för att jag är förvånad egentligen, eftersom det förra Doom-soundtracket även det är mästerligt, men det tåls fortfarande att lyftas. Bara denna låt är oerhört bra, och jag längtar redan tills jag kan avnjuta resten av soundtracket medan jag gör demonsylt med min dubbelpipiga hagelbössa.

The Only Thing They Fear Is You (Mick Gordon)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (258)

HQ