Svenska
Blog

Spelmusikfredag (252)

Då var det fredag igen, även om det blir kanske bakvänt för min del i och med att jag bara tagit det lugnt idag för att samla krafterna till att plugga under helgen. Det är väl kanske inte det som jag känner är det mest optimala, men ibland kan det vara nödvändigt. I synnerhet för mig som just nu befinner mig på en konstig plats rent mentalt, jag tänkte inte gå in på några detaljer just nu i alla fall, mer än att det har varit ett tufft år på nästan alla sätt och vis, men jag tror ändå att det här är början på vägen till något bättre.

Men nu är det dags för att lyssna på lite spelmusik, förra veckan blev det som bekant musik från Halo Infinite för att fira releasen av Xbox Series X|S och i längden den nya konsolgenerationen. Nu har turen kommit för Sony att släppa sin Playstation 5, som förvisso släpptes förra veckan i USA, men nu är den även släppt i Sverige. Eller ja, i teorin höll jag nästan på att skriva. Släppts har den ju, men om en inte bokade konsolen i oerhört god tid så får en vänta ett bra tag till... Men på samma vis som med Halo Infinite och Xbox Series X|S, så tänkte jag välkomna Sonys nya spelkonsol med lite spelmusik från det nysläppta Spider-Man: Miles Morales.

Jag ska erkänna att jag inte har vågat mig på att kolla närmare på soundtracket, av rädsla för eventuella spoilers i låttitlar, utan jag har helt enkelt plockat spelsoundtrackets första låt. Turligt nog är redan denna låt, "Don't Give Up", en riktigt bra sådan. Om det är spelets huvudtema vet jag inte, men det låter onekligen som att det skulle kunna vara det, eller åtminstone en låt som spelas upp tidigt i äventyret. John Paesano återvände för att göra soundtracket till Miles Morales spinoff, och det finns onekligen delar av låten som påminner om Insomniacs första Spider-Man-spel. Men det känns även som en egen låt, som tar inspiration från originalets musik men som samtidigt sätter sin egen prägel likt Miles Morales själv.

Don't Give Up (John Paesano)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (252)

HQ