Svenska
Blog

Spelmusikfredag (251)

Då var det fredag igen, men den här gången är det inte vilken fredag som helst utan... det är faktiskt fredagen den 13:e. Nu är jag förvisso inte speciellt vidskeplig, men jag är å andra sidan inte någon som vill utmana ödet. Speciellt inte eftersom det inte endast är fredagen den 13:e, utan för att det dessutom är fredagen den 13:e år 2020... Ett år som definitivt lär gå till historien som ett av de värsta åren under 2000-talet, och även om jag räknar bort alla stora händelserna så känner jag inte att det varit ett särskilt bra år personligen.

Men nog om det, för det är ju faktiskt även Spelmusikfredag vilket som vanligt innebär att det är dags för att njuta av lite härlig spelmusik till tacosen och fredagsmyset. Denna vecka får det ju sägas att nästa konsolgeneration har officiellt börjat, då Xbox Series X|S har släppts samt Playstation 5 som har släppts i staterna. Eftersom förstnämnda har släpptes i Sverige dessutom så kan det vara läge att välkomna Microsofts nya spelkonsol, även om jag själv inte har plockat upp den.

Därför kommer jag denna vecka att lyfta en av låtarna som släpptes som förhandsvisning för soundtracket till Halo Infinite. Nu är förvisso det spelet inte en lanseringstitel, och mitt initiala intryck när jag följt lanseringen och de första speltitlarna till den nya konsolen så är det uppenbart att tanken var att Halo skulle bli konsolens ryggrad. Det hindrar dock inte mig från att lyfta lite musik från det spelet, det är ju ändå i slutändan jag som bestämmer reglerna för detta ändamål och ingen kan stoppa mig!

Sist jag hade med musik från Halo Infinite så var det den mäktiga låten "Set a Fire in Your Heart", vilken stor i en stark kontrast med låten "Through the Trees" som i jämförelse känns betydligt mer atmosfärisk, inlevelserik och avslappnande. Eller ja, atmosfärisk kan ju innebära olika saker beroende på vad syftet med en specifik spellåt är, men jag tror ni fattar poängen. Den här låten känns mer som att den vill få spelvärlden att kännas levande, i synnerhet när en vandrar bland träden genom skogen, vilket jag tycker att låten lyckas utmärkt med.

Through the Trees (Joel Corelitz)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (251)

HQ