Svenska
Blog

Spelmusikfredag (249)

Då var det äntligen fredag igen, och med en inlämnad tenta så kan jag officiellt ta helg utan några större bekymmer. Vilket... känns ovanligt, men framförallt oerhört skönt. I synnerhet nu när det även är Allhelgona- och Halloween-tider, då det lär bli lite skräckmys för min del.

Det börjar förresten redan nu med Spelmusikfredag, då jag förra veckan utlovade en spellåt från ett skräckspel lagom till Allhelgonaafton. Jag fick fundera lite på vilken låt det skulle bli, eftersom jag inte är särskilt bevandrad i skräckspelsmusik eller skräckspel överlag. Det senaste renodlade skräckspelet som jag spelade var SOMA från 2015, vilket förresten är vart veckans låt kommer ifrån.

"Abyss" hann jag bara lyssna på ett par sekunder innan jag instinktivt bestämde mig för att ha just den låten, för den sätter verkligen stämningen på en gång. Förvisso är det en hyfsat enkel låt som inte varierar sig speciellt mycket, men den lyckas ändå med att skapa en obehaglig stämning. Anspelningarna på den djupa havsavgrunden kan ha med detta att göra, då havet generellt är något som har fascinerat mig så länge jag kan minnas, och i synnerhet vad som gömmer sig i den mörkaste havsbottnen och den djupaste havsavgrunden. Denna låt fångar verkligen in den skräckkänsla som jag kan föreställa mig när en färdas längs eller nedför denna avgrund, med alla dess potentiellt otäcka hemligheter...

Abyss (Mikko Tarmia)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (249)

HQ