Svenska
Blog

Spelmusikfredag (236)

Då var ännu en fredag kommen, vilket i vanlig ordning innebär att det är dags att förtära tacos, ha det lite extra mysigt, förbereda sig för helgen, och naturligtvis det absolut viktigaste, nämligen att lyssna på lite spelmusik. För som jag sagt ett flertal gånger, och som till och med börjar bli sent för egen del, så vore det inte fredag utan Spelmusikfredag.

Den här veckan var tanken att göra ett historiskt nedslag, då det var idag för över 100 år sedan som det tredje slaget vid Ypres, eller mer känt som slaget vid Passchendaele, ägde rum under första världskriget. Detta slag finns även med i Battlefield 1-expansionen Apocalypse, varvid jag tänkte göra en dykning i nämnda expansions soundtrack för att uppmärksamma detta. Dock finns det ingen låt som är specifikt komponerad för eller namngiven efter denna karta, men det gav mig ändå en ursäkt till att återvända till det eminenta Battlefield 1-soundtracket. Så jag tänkte ändå lyfta en låt ur detta soundtrack.

Med tanke på expansionens namn så finns det föga förvånande en apokalyptisk känsla som genomsyrar soundtracket för spelets fjärde och sista tillägg. Detta märks även av i dess inledande låt, "The Four Horsemen", som inte bara har en olycksbådande titel utan även en känsla av att bringa budet för den stundande apokalypsen som det första världskriget på många sätt måste ha upplevts som. Det är en tragisk, dyster, lågmäld och efterhängsen atmosfär som skapas i annalkandet av Apokalypsen och dess fyra ryttare.

The Four Horsemen (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (236)

HQ