Svenska
Blog

Mysig "WeMake" av Hajen

För 45 år sedan släpptes Steven Spielbergs klassiker och tillika fenomenala mästerverk Hajen för första gången på biografer i USA. Det är en film som inte enbart är en fantastisk film som fortfarande håller än idag, det var också en film som påverkade Hollywood och filmindustrin, och som på gott och ont skapade en hel undergenre av hajfilmer.

För att fira 45-årsjubileet, och för att föra samman andra Hajen-entusiaster världen över med tanke på den rådande pandemin, har sidan The Daily Jaws anordnat vad de kallar för en "WeMake" av filmen. Det vill säga, en version av Hajen som skapats själva av fansen och som avser att återskapa händelserna ur filmen. Denna film på strax över timmen består av flertalet klipp som gjorts av flera olika personer, och det är en gedigen blandning av live action, animering, stop motion med mera som är mysig att titta på. Produktionsvärdena är inte höga för fem öre, men det ger faktiskt denna "WeMake" en större charm till sig samt ett par goda skratt.

Som sagt är det en klart mysig version av Hajen, som visar på fansens kreativitet och hängivenhet till att återskapa Spielbergs mästerverk på sina egna sätt. Men det är även ett bevis på vad folk kan åstadkomma trots pandemin och den sociala distanseringen för att föra samman människor.

Länk till Jaws WeMake-filmen

Mysig "WeMake" av Hajen

HQ