Svenska
Blog

Spelmusikfredag (227)

Då var det äntligen fredag igen, vilket innebär att det är dags att lyssna på lite spelmusik. Jag tror att jag vid något tidigare tillfälle lyft fram åtminstone en Ace Combat-låt i samband med att Namco släppt soundtracket via officiella kanaler som iTunes och Spotify. Jag tänkte inte ta en sådan låt idag, men jag tänkte passa på att nämna att soundtracken till både Ace Combat 2 och 5 finns ute nu, vilka innehåller några av mina personliga favoriter ur serien.

Dagens spellåt handlar istället om någonting helt annat, nämligen vikingar. Eller rättare sagt fiktiva viking-inspirerade nordbor från Skyrim. Detta kommer sig av, kanske lite oväntat, den relativt nya utannonseringen av Assassin's Creed: Valhalla. I det här fallet hade det kanske varit något mer logiskt med en Assassin's Creed-relaterad låt, men det kommer nästa vecka.

Hur som helst, när det gäller Skyrim (eller för den delen Elder Scrolls-serien överlag) så har jag inte haft med så mycket stridsmusik. Jag vet att jag haft med en spellåt relaterad till drakstriderna, samt en egen låt komponerad av Mattia Cupelli, men mer än så har det inte varit. Vilket är märkligt, i och med att framförallt Skyrim har riktigt bra stridsmusik, som exempelvis "Death or Sovngarde".

För här pratar vi verkligen mäktig stridsmusik som får adrenalinet att pumpa, där varje slag med svärdet eller yxan spelar roll. Den har definitivt lite av en bossfightsaura kring sig, även fast den hör till de vanligt förekommande stridslåtarna. I synnerhet då låten verkligen känns som att den passar bra precis vid slutet av en lång och tuff strid, framförallt tack vare en del av mittenpartiet som har en tydligt pampig och heroisk ton.

Death or Sovngarde (Jeremy Soule)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (227)

HQ