Svenska
Blog

Spelmusikfredag (226)

Då var det äntligen fredag igen, vilket innebär att det är dags för lite spelmusik! Den här veckan återgår vi till det normala schemat, men som en uppföljning till förra veckans inlägg så såg jag att Ace Combat-kanalen lagt upp ett par nya videos med folk som kompletterar Keiki Kobayashis pianospelande med andra instrument. Jag har inte sett dem själv dock, men det finns där för den som är intresserad.

Men som sagt är det dags att återgå till den vanliga spelmusiken, och denna veckas spellåt är specifikt utvald för just denna fredag. Det är nämligen 75-årsjubileet av andra världskrigets slut i Europa, vilket jag tycker är viktigt att uppmärksamma av ett flertal anledningar. För spelmusikens del, tänkte jag lyfta fram en version av kanske den mest ikoniska temamelodin när det kommer till spel som handlar om andra världskriget.

Jag talar alltså om den klassiska Medal of Honor-melodin som gjorts i ett antal olika utföranden, jag har för en lång tid sedan haft med originalversionen från originalspelet och den här gången är det European Assaults "Dogs of War: Main Theme". Jag har egentligen inte så mycket att säga om just den här låten specifikt, men Medal of Honor-seriens temamelodi är minst sagt ett kraftfullt sådant. Det är dock ändå en klassiker som tåls att lyssna på oavsett hur många snarlika versioner som gjorts av den.

Dogs of War: Main Theme (Christopher Lennertz)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (226)

HQ