Svenska
Terminator Resistance: Förra generationens mest underskattade spel?

Terminator Resistance: Förra generationens mest underskattade spel?

Skrivet av Hulken den 27 november 2020 kl 01:57

Jag har under veckan spelat Terminator: Resistance till PS4 och har haft riktigt roligt. Jag är inte riktigt färdig än, men snart och jag lär då skriva en kortare recension, men eftersom medlemsrecensionerna dessvärre är så undangömda här så får det bli ett kortare blogginlägg också.

Terminator: Resistance är lite som en B-film, fast som ett spel då - ett B-spel. Vi alla vet mycket väl att en B-film ibland kan vara mer njutbar än en storfilm och det motsvarande gäller även spel. Terminator: Resistance är just det, mer njutbart än många storspel.

Känslan i vapnen är okej, men inte det bästa jag upplevt och AI:n kunde ha varit bättre, men det är lättare att acceptera i och med att fienderna är robotar och dessa mördarmaskiner behöver egentligen inte vara smarta - de är tillräckligt skräckinjagande ändå, så tåliga som de är. Riktigt spännande var det när man för första gången stötte på Terminators, utan att ha tillgång till plasmavapnen. Man var tvungen att hålla sig gömd och långsamt ta sig fram mot målet. Har man minsta lilla uppskattning för Terminator-filmerna bör man även uppskatta atmosfären här.

Det är emellertid skönt att smygsekvenserna inte är alltför många, men det är bra att variationen finns där och där räknar jag även in den perfekta balansen mellan linjäritet och free-roaming. Lättillgängligheten uppskattar jag också, uppgraderingssystemet är lagom avancerat och motiverar en till att plundra hus på ammunition och andra resurser, allt är lite som en lättillgänglig blandning av Fallout och Deus Ex. Låsdyrkningssekvenserna är bland de bästa jag upplevt. En detalj, men det är ofta detaljerna som gör spelet minnesvärt, som får det att sticka ut.

Det är ett väldigt ambitiöst spel, snudd på överambitiöst med alla finesser de har försökt trycka in och det återstår att se om det håller hela vägen in i mål. Vad jag dock kan konstatera redan nu är att detta absolut inte är någon cash-grab, utvecklarna har lagt sin själ i detta projekt för att skapa en bra Terminator-upplevelse, vilket gör det tråkigt att se hur kritiker njuter av att såga och håna spelet. Döm av min förvåning när jag såg att svenska Gamereactor givit spelet så låga betyg som 4 respektive 3 och de är knappast ensamma om det, vilket är varför det lutar åt att jag klassar detta som det mest underskattade spelet förra generationen (yes, PS4 är numera förra generationen, men jag hänger kvar där ett tag till).

Till skillnad från kritikerna ger många övriga spelare spelet den uppskattning det förtjänar, se till exempel användarrecensionerna på Steam - är detta en kult-hit? Jag köpte det bara för någon ynka hundring, det borde du också göra!

HQ