Svenska
Blog
Sam Raimis Venom är bäst

Sam Raimis Venom är bäst

Missförstå mig rätt. Jag avskyr nästan allt Spider-Man 3. Avskyr. Bland annat hatar jag Venom i filmen som är både krystad och alldeles, alldeles för liten. Inför Venom (2018) verkade karaktären få lite rättvisa och såg klockren ut. Men efter att ha sett den första filmen och kikat på trailers och klipp från kommande Venom: Let There Be Carnage kan jag inte konstatera annat än att Sam Raimis Venom faktiskt är bättre.

I Spider-Man 3 knyter symbioten an till Eddie på grund av hans enorma hat som är den stark drivkraft för symbioten. I Venom gör den det för att Eddie är en... ''loser''? I Spider-Man 3 blir Eddie/Venom mer ett ''vi'' snarare än i den fristående filmen där de känns helt frånskillda varandra med undantaget att de delar samma kropp. Nyligen släpptes även ett klipp samt en kommentar från Serkis som tycks avslöja att Venom kommer ut i den nya filmen och jag blir bara så... trött. Allt som gör Venom så älskvärd kastas ut genom fönstret men folk tycks älska filmen ändå, märkligt nog. 

Nu är jag en hycklare av rang, för jag lär med 99% säkerhet ändå gå och se Venom: Let There Be Carnage när den går upp på bio och därmed stödja filmen. Så är det. Men på förhand verkar filmen verkligen stinka lastgamla kalsipper. Och utan att spoila scenen som följer eftertexterna verkar det som att denna porträtteringen av karaktären är här för att stanna ett bra tag till och jag blir både arg och ledsen över det. Venom förtjänar bättre. Fans av Spider-Man förtjänar bättre.

HQ