Svenska
Blog
Vad sysslar ni med Marvel?

Vad sysslar ni med Marvel?

Ni som följer mitt nonsens här i bloggen vet förmodligen redan att jag inte gillade första episoden av Marvel's What If...?. Inte det minsta. Men det dröjde bara en vecka innan jag blev desto mer imponerad av Marvels första animerade satsning. Och för ett tag så var serien mycket stabil och jag gillade särskilt den fjärde episoden där Stephen försöker göra allt han kan för att rädda livet Rachel. Därefter började det gå utför.

Zombie-avsnittet var rätt kul och var något jag verkligen såg fram emot då jag alltid gillat serieförlagan som avsnittet löst baserades på. Ett helt okej avsnitt som för det mesta underhöll, men där tog det stopp. För de två senaste avsnitten har varit rent av löjeväckande usla. En helt ny nivå av uselhet, skulle jag säga. What If... Killmonger rescued Tony Stark? var en makalöst förutsägbar episod och helt ärligt är jag så trött på Wakanda att jag knappt orkade se klart avsnittet. Men det avsnittet bleknar trots allt i jämförelse med veckans avsnitt, What If... Thor Were an Only Child?. Jag försöker begripa hur de tänkte när de bestämde sig för att bygga ett helt avsnitt på att Thor sticker till jorden för att festa loss och slåss lite med Captain Marvel? Jag menar, de sitter ju på en guldgruva av alternativa scenarion som hade varit spännande att utforska och då kan väl en episod om party-Thor inte ens komma upp på tapeten?

Jag är mållös faktiskt. Efter att ha börjat så svagt, för att sedan lyfta upp sig rejält och sedan sänka sig själv till en lägre nivåer är detta det svajigaste som Marvel har levererat sedan 2008. Detta säger jag oavsett hur bra de två sista episoderna är. Detta är en ren och skär bergochdalbana i kvalitet.

HQ