Svenska
Blog
Zack Snyder's Justice League var... *spoilerfritt*

Zack Snyder's Justice League var... *spoilerfritt*

En helt annan film, som du säkert redan förstått. Och detta är enbart positivt. För Joss Whedons version av Justice League var trots allt ett enda stort haveri från början till slut. Jag har inte jättemycket positivt att säga om varken Man of Steel eller Batman v Superman: Dawn of Justice. Däremot har jag mycket positivt att säga om Snyders Justice League.

Likt Petter fick jag tillgång till en exklusiv förhandsvisning av filmen och jag har precis kikat på det fyra timmars långa verket som är en avsevärd förbättring gentemot bioversionen. Det går liksom inte komma ifrån tanken av att Joss Whedons verk känns som ett sabotage och jag kan definitivt förstå varför såväl Zack Snyders fru Deborah som Christopher Nolan bad honom att inte se bioversionen. För hans egen version är betydligt mer karaktärsdriven, mörkare och utvecklad där karaktärernas motiv faktiskt känns logiska. Ta bara Steppenwolf som exempel som var en helt hopplös skurk i bioversionen men som nu faktiskt har dialog på mer än tio ord.

Zack Snyder är dock ingen mästerlig regissör eller manusförfattare vilket blir synligt då och då. De överdrivet använda slowmotion-scenerna är både fula och onödiga och såväl Arthurs som Barrys dialoger är ofta så ofattbart töntiga (och skådespelarna känns fortfarande felcastade). Vissa skulle kanske även hävda att tempot i filmen är ojämnt och framför allt första timmen är mycket långsam, men personligen ansåg jag aldrig detta vara särskilt problematiskt.

I helhet är jag väldigt nöjd med den här versionen och jag måste erkänna att den överträffade mina förväntningar. Tidigare skrev jag ju att jag befarade en likadan historia som Batman v Superman: Dawn of Justice Ultimate Cut, men detta är något helt annat. För detta är en fullkomligt annan film än den vi tidigare sett. Och en förbaskat bra, dessutom!

Mitt betyg då? En svag 8/10!

HQ