Svenska
Blog

Årets sämsta filmer 2020

Petter har redan presenterat hans åsikter kring de sämsta filmerna från 2020 och nu är det min tur. Detta är de filmer som jag tyckte var de sämsta från skitåret som varit. Notera även att jag sett långt från allt och kan därför inte säga ett skvatt om exempelvis Dolittle eller Tax Collector.

(10) The Rental
Efter att den fick rätt hyfsade betyg och det var Dave Francos regidebut var jag väldigt nyfiken på denna skräckthriller. Resultatet blev en lika otäck film som Bolibompa, krystad drama med ett oerhört blekt slut som kändes så otillfredsställande att jag önskade att jag aldrig hade sett filmen.

(9) Da 5 Bloods
Vad hände med Spike Lee? Från att ha gjort fantastiska filmer till att börja göra totalt meningslösa filmer som är så sövande att man behöver återkomma för att orka se klart hans filmer. Da 5 Bloods var ett riktigt bottennapp som jag snabbt tappade intresset för och senare plockade upp mobilen under.

(8) The Hunt
Battle Royale-filmer är oftast grymt underhållande. Mycket till underhållning fanns dock inte i The Hunt vars karaktärer var lövtunna och Betty Gilpins karaktär kändes som någon övermänsklig mördarmaskin som inte gick att ta på allvar. Nej, tack.

(7) The Old Guard
Jag begriper fortfarande inte vad kritiker fann så bra med The Old Guard. Skurken var den sämsta jag sett i en film på länge och berättelsen var inte det minsta intressant. Otroligt slö film som inte förtjänar som den beröm den har fått. Tråkig, tunn och trist rakt igenom.

(6) Mulan
Disney har verkligen inte levererat när det kommer till deras adaptioner av Disney-klassiker. Mulan står sig som en av de sämsta nyversionerna hittills som inte lyckades fånga någon av de aspekter som gjorde den tecknade så älskvärd.

(5) The Grudge
Här fanns inte mycket vi inte sett förut i tidigare Grudge-filmer. Pass.

(4) Se upp för Jönssonligan
Vad tusan hände här egentligen? Uselt manus, usel dialog, usla karaktärer, usel handling. Aldrig igen, säger jag bara.

(3) Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Fastän Margot Robbie, som vanligt, storspelade och åter igen gjorde en grym Harley Quinn fanns det inte mycket att gilla med Birds of Prey. Black Mask var ett skämt och Birds of Prey-gänget var så töntigt som det bara kunde bli. Spretig, dålig klippning, ful koreografi och i slutändan riktigt tråkig.

(2) Enola Holmes
Behövdes verkligen den här filmen? Nej. Enola Holmes var ett sömnpiller utan dess like med en fullkomligt ointressant berättelse där man även lyckades förstöra Sherlock Holmes fullständigt som karaktär. Usch!

(1) The New Mutants
Den skulle ha stannat i limbo.

Årets sämsta filmer 2020

HQ