Svenska
Blog
Wonder Woman 1984 var...

Wonder Woman 1984 var...

Helt okej. Jag har väl vid det här laget gett upp hoppet om DC Extended Universe. Man of Steel, Batman v Superman (även Ultimate Cut), Suicide Squad och Birds of Prey har alla varit besvikelser för egen del. Endast Shazam, Aquaman och Wonder Woman har i mina ögon varit godtagbara i mina ögon där endast den sistnämnda varit riktigt bra. Därför är det inte konstigt att jag sett fram emot Wonder Woman 1984 och det känns som att hennes filmserie varit den enda i universumet som faktiskt kan leverera. Efter att jag nu har sett filmen kan jag dock säga att denna känsla inte riktigt visat sig stämma.

Wonder Woman 1984 börjar som en ganska intressant film där Diana, flera decennier senare, fortsätter leva vidare efter att ha förlorat hennes älskade Steve. Men ganska snabbt blir filmen oerhört plottrig med så många berättelser att filmens fokus urholkas och gör den ganska så spretig. Detta gör dessutom filmen (vars speltid är två och en halv timme) alldeles för lång och när en timme kvarstod kikade jag hur länge som var kvar av den. Dessutom är klippningen så fruktansvärt slarvig och Patty Jenkins har fortfarande inte insett hur slowmotion ska användas utan överanvänder det något kopiöst så man till och med kan se hur man bytt ut verkliga skådespelare mot dockor.

Filmen är hur som helst inte dålig. Jag gillade 1980-tals temat och fastän Maxwell Lord inte är annat än en axelryckning till skurk, gillade jag ändå hans motiv och var hans karaktärs slut landade i. Snygg är den också. Det är bara synd att bristerna som jag tidigare påpekat tynger ned filmen ganska så rejält och i slutändan kan jag inte säga att Dianas fortsättning är mer än okej. Därför delar jag ut betyget 6/10.

HQ