Svenska
Blog

Fredagstipset (195)

Ja, och så var det äntligen fredag igen! Hösten känns alltmer påtaglig med gula löv och ett kyligare väder. Därför tänker jag krypa ned mig under en filt i soffan och bara slappa i helgen. Det ska trots allt ändå regna här, så varför inte? Om du tänker göra samma sak har jag ett kanontips du inte får missa. Trevlig helg!

Älska mig
Jag har redan pratat om den här serien i min blogg tidigare, men jag har aldrig tillägnat den ett fredagstips. Och jag tycker den är förtjänt av det. Ingen borde gå miste om den här serien. Älska mig handlar om Clara, spelad av Josephine Bornebusch, som när hon inte jobbar som förlossningsläkare lever ett ensamt liv och vill bara bli älskad av någon annan. Åldern tickar på och världen tycks enbart innehålla idioter. Samtidigt får vi följa hennes lillebror och föräldrar, vars äktenskap har nått botten efter att modern blev sängliggande efter en olycka.

Jag tror faktiskt inte att jag någonsin har sett en så här bra serie från Sverige förut. Nu säger det förvisso inte mycket alls då jag anser att Vår tid är nu är det enda som obekymrat kan slåss om den platsen. Men Älska mig är verkligen en fantastisk serie som balanserar humor med värme och sorg. För jag har både skrattat och gråtit till Älska mig. Medan den första säsongen är lite mer komisk är den andra desto mer fokuserad på tung drama. Stämningen är hur som helst lysande rakt igenom och man vet aldrig riktigt vad man ska vänta sig, och nu på söndag - då är det säsongsavslutning av säsong två så det passar alldeles utmärkt om du börjar kolla nu.

Fredagstipset (195)

HQ