Svenska
Blog

Fredagstipset (188)

Det är fredag igen och det betyder såklart helg för många av er. Själv går jag på mitt sista nattpass för sommaren ikväll för att sedan gå på semester fram till universitetsstudierna rullar igång igen. Men innan jag vilar upp mig för natten ska jag bjussa på veckans fredagstips. Trevlig helg!

Sexy Beast
Jonathan Glazer har inte gjort sådär fruktansvärt många filmer utöver en del kortfilmer. Jag älskar dock Under the Skin (som var det fjärde tipset i denna bloggserie) och nu tänkte jag tipsa om hans första spelfilm. Sexy Beast handlar om den numera pensionerade gangstern Gal som tillbringar sina dagar i en lyxig villa i Spanien tillsammans med sin fru och bästa vänner. Hans liv tar dock en dramatisk vändning när hans före detta boss dyker upp och försöker övertala honom att göra ett sista jobb.

Sexy Beast är en otroligt härlig film som till en början känns som en komedi men som sedan blir alltmer dramatisk och obehaglig. Ben Kingsley, som spelar bossen Don Logan, gör en fruktansvärt bra insats och levererar en skrämmande och oförutsägbar gangster som sätter skräck både i de andra karaktärerna och tittaren. Filmen är dessutom grymt spännande och det hade inte gjort mig något om de 90 minuterna som filmen varar multiplicerades med två.

Fredagstipset (188)

HQ